ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Ας μάθουμε με το βίντεο αυτό πώς στρώνουμε σωστά το τραπέζι για ένα επίσημο γεύμα. (VIDEO)

Post by: 15/09/2023 0 comments

Όλοι έχουμε βρεθεί καλεσμένοι ή οικοδεσπότες σε κάποιο επίσημο γεύμα. Κάθε φορά, όμως, υπάρχει η εξής απορία: Πώς μπαίνουν σωστά τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα;

Ένα ωραίο μενού που έχουμε ετοιμάσει για αγαπημένα μας πρόσωπα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο όταν τοποθετείται στο τραπέζι με όλα τα απαραίτητα και με το σωστό τρόπο. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας ακολουθώντας κατά γράμμα τους κανόνες savoir vivre που ισχύουν σε μία τέτοια περίπτωση.

Ξεκινάμε το στρώσιμο του τραπεζιού με την τοποθέτηση του μεγάλου πιάτου ακριβώς μπροστά στο κάθισμα, εκείνο δηλαδή μέσα στο οποίο θα βάλουμε το κυρίως φαγητό. Θα σας προτείναμε μάλιστα να τοποθετούσατε ένα σουπλά κάτω από αυτό. Διπλώστε απλά την πεσέτα ή περάστε την μέσα από ένα διακοσμητικό δαχτυλίδι και τοποθετήστε την πάνω από το πιάτο. Το μικρό πιατάκι το οποίο προορίζεται για το ψωμί μπαίνει πάνω και αριστερά από το πιάτο.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

Όσον αφορά τα μαχαιροπίρουνα η ακριβής θέση είναι η εξής: Το μεγάλο πιρούνι μπαίνει πάνω στην πετσέτα και δεξιά ενώ το μικρότερο που χρησιμοποιείται για τη σαλάτα, στα αριστερά. Δεξιά του πιάτου τοποθετείται πρώτο το μαχαίρι, με την κοφτερή πλευρά του γυρισμένη προς τα μέσα. Ακολουθεί το κουτάλι. Το μαχαιράκι για το βούτυρο μπαίνει πάνω στο πιάτο του ψωμιού και σε γωνία 45 μοιρών.

Όσον αφορά τα ποτήρια, του κρασιού τοποθετείται ακριβώς πάνω από το μαχαίρι και το ποτήρι του νερού πάνω και αριστερά από αυτό. Τέλος το πιάτο της σαλάτας και το μπολ της σούπας τοποθετούνται πάνω από το κεντρικό πιάτο ενώ οριζοντίως και πάνω από αυτό μπαίνουν το πιρουνάκι του γλυκού και το κουταλάκι του καφέ. Μπορεί να σας φαίνεται πολύπλοκη όλη αυτή η διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα εντυπωσιαστούν!

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons