ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

6 ασκήσεις γιόγκα προσώπου για να δείχνετε νεότεροι! (VIDEO)

Post by: 23/05/2023 0 comments

Πολύ πιθανόν να γνωρίζετε τι είναι η Hatha και η vinyasa yoga, αλλά γνωρίζετε ότι υπάρχει και face yoga; Ενδεχομένως να ακούγεται περίεργο, αλλά η γιόγκα προσώπου σκοπεύει να απαλύνει την ένταση του προσώπου και να μειώνει τις ρυτίδες. Καθημερινά το πρόσωπό μας αντικατοπτρίζει όλο μας το άγχος, κάτι που φαίνεται περισσότερο στα μάτια και το μέτωπο. Τα καλά νέα είναι ότι η γιόγκα προσώπου και οι πρακτικές της βοηθούν το πρόσωπο να χαλαρώσει, μειώνοντας την ταχύτητα γήρανσης.

Ως γνωστόν, οι μύες του προσώπου σπάνια γυμνάζονται, επομένως η τακτική εκτέλεση αυτών των ασκήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα της επιδερμίδας μας, καθώς μας χαρίζουν νεότητα και ενέργεια, κυρίως εάν βρισκόμαστε όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή!

Η καθιστική δουλειά συχνά κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας λόγω έλλειψης κίνησης. Οι ασκήσεις προσώπου βοηθούν στην απελευθέρωση της αποθηκευμένης έντασης και της μπλοκαρισμένης ενέργειας.

Τα οφέλη της γιόγκα προσώπου!

Η γιόγκα προσώπου είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις ορισμένων παθήσεων που επηρεάζουν τον έλεγχο των μυών, όπως τα εγκεφαλικά. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν επίσης να αντιστρέψουν τη γήρανση, καθώς σύμφωνα με έρευνες η αποδυνάμωση των μυών παίζει ρόλο στις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά γιόγκα αναφέρουν οφέλη, όπως:

  • Μείωση των ρυτίδων, ειδικά γύρω από τα μάτια και το μέτωπο.
  • Ανακούφιση από τις σακούλες κάτω από τα μάτια και χαλάρωση του δέρματος.
  • Ενδυνάμωση και ανόρθωση των μυών των παρειών.
  • Τόνωση του δέρματος γύρω από το λαιμό και τη γραμμή της γνάθου.
  • Ανακούφιση από την ένταση και την καταπόνηση των κουρασμένων μυών του προσώπου, όπως ακριβώς συμβαίνει με την παραδοσιακή γιόγκα.

Οι περισσότερες μορφές γιόγκα έχουν μια εξελικτική πορεία, την οποία πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ασκούνται, αλλά η γιόγκα προσώπου είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμη. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές και διαφορετικές ασκήσεις προσώπου για να δείτε ποιες σας ωφελούν περισσότερο.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας μελέτης οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν 32 συνεδρίες γιόγκα προσώπου για να τόνωση των μυών και ανακούφιση από το άγχος. Οι ασκήσεις στόχευαν τους μύες στα μάγουλα και γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και τη γραμμή της γνάθου. Ορισμένες συνεδρίες προσώπου περιελάμβαναν ανόρθωση και ενδυνάμωση παρειών, ανόρθωση φρυδιών και κροτάφων.

Ας δούμε μερικές ιδέες για ασκήσεις προσώπου που μπορείτε να δοκιμάσετε στην άνεση του σπιτιού σας. Φροντίστε να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, έξι ημέρες την εβδομάδα, για καλύτερα αποτελέσματα. Φροντίστε να μην ζαρώνετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και εστιάζετε στο άνοιγμα των μυών του προσώπου.

6 Ασκήσεις Face Yoga για να επιβραδύνετε τη γήρανση.

Αυτές οι εκπληκτικές ασκήσεις προσώπου μειώνουν τα ορατά σημάδια γήρανσης.

1. Κινήσεις για λάμψη στα μάτια.

Ξεκινήστε διαγράφοντας κύκλους με τα δάκτυλα γύρω από τα φρύδια και τα μάγουλα. Στη συνέχεια, ανασηκώστε ελαφρά τα φρύδια σας, κατεβάστε και ανασηκώστε ξανά. Επαναλάβετε την άσκηση τουλάχιστον πενήντα φορές για καλύτερα αποτελέσματα. Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε κι άλλες τεχνικές που θα βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο γύρω από τα μάτια σας.

2. Σμιλεύοντας το μέτωπο.

Τοποθετήστε τα δάκτυλά σας πάνω στο μέτωπό σας, αριστερά και δεξιά ασκώντας ελαφρά πίεση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σηκώσετε το μέτωπό σας χωρίς να πάρετε τα δάκτυλά σας από το μέτωπο. Ανασηκώνετε για τουλάχιστον ένα λεπτό. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τις παλάμες στους κροτάφους σας και πιέστε με τα χέρια σας προς τα πίσω για να ανασηκώσετε τους μύες του προσώπου. Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα και επαναλάβετε κατά βούληση.

3. Ανόρθωση προσώπου.

Με το στόμα ανοιχτό, τόσο που να φαίνεται η οδοντοστοιχία, σηκώστε τα μάγουλά σας και μείνετε έτσι για δέκα δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε τουλάχιστον πενήντα φορές. Φροντίστε να μην ζαρώνετε τους μύες του προσώπου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το βίντεο δείχνει μια ποικιλία ασκήσεων που πρέπει να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας.

4. Σύσφιξη λαιμού και γνάθων

Σηκώστε ελαφρά το πρόσωπο και μετά μετακινήστε το πηγούνι σας προς τα εμπρός μέχρι γωνία των 45 μοιρών. Με το πρόσωπο προς τον έναν ώμο μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου τρία δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στο κέντρο και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Εκτελέστε αυτήν την άσκηση τουλάχιστον είκοσι φορές σε κάθε πλευρά ή μείνετε σε κάθε πλευρά για αρκετά λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να γέρνετε το κεφάλι σας προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο και να το κρατάτε για τουλάχιστον ένα λεπτό. Αυτή η άσκηση θα αυξήσει την ευλυγισία στο λαιμό και τη γνάθο.

5. Χαμόγελο.

Χαμογελάστε πενήντα φορές συνεχόμενα, αποφεύγοντας να μισοκλείσετε ή να συσπάσετε  τα μάτια. Στο τέλος της άσκησης, μείνετε σε θέση χαμόγελου για τουλάχιστον ένα λεπτό. Αυτή η άσκηση ανακουφίζει την ένταση στους μύες της γνάθου και του προσώπου.

6. Μασάζ προσώπου

Πρώτα, πλύνετε το πρόσωπό σας με το αγαπημένο σας scrub ή καθαριστικό και μετά κάντε μασάζ στους μύες του προσώπου με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε, σε αυτή τη φάση της άσκησης, να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας λάδι για μασάζ, όπως λάδι λεβάντας ή καρύδας, απλά φροντίστε να εξασφαλίσετε ότι είναι ασφαλές για το πρόσωπο. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ στην περιοχή του τρίτου ματιού για τουλάχιστον 10 λεπτά για να δημιουργηθεί η απαραίτητη ένταση. Αφού τελειώσετε, ξαπλώστε ανάσκελα με μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας, φροντίστε να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας.

Μελέτη για τα οφέλη της γιόγκα προσώπου!

Επί του παρόντος, υπάρχουν λίγες μελέτες που επιβεβαιώνουν τα οφέλη των ασκήσεων προσώπου. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τακτικές συνεδρίες  γιόγκα προσώπου βοηθούν στην ενίσχυση των μυών του προσώπου και στη μείωση των ρυτίδων. Ερευνητές από τη Northwestern Medicine ανέλυσαν τα οφέλη της γιόγκα προσώπου σε γυναίκες που γύμναζαν το πρόσωπό τους για τριάντα λεπτά καθημερινά για είκοσι εβδομάδες. Πολλές συμμετέχουσες είδαν βελτίωση στους μύες του προσώπου και στο δέρμα, όπως πιο σφριγηλά μάγουλα και πιο σμιλεμένα χαρακτηριστικά.

Έγινε ανάλυση με τη βοήθεια φωτογραφιών των γυναικών χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη κλίμακα γήρανσης προσώπου και έγινε αξιολόγηση 19 χαρακτηριστικών στα πρόσωπα των γυναικών  πριν και μετά τη μελέτη. Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντικές βελτιώσεις στη σφριγηλότητα των άνω και κάτω παρειών, ενώ οι συμμετέχουσες φάνηκαν τρία χρόνια νεότερες στο τέλος της μελέτης.

Ανακεφαλαιώνοντας…

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γιόγκα προσώπου, ίσως η παραπάνω μελέτη σας ενθαρρύνει να δοκιμάσετε. Οι ερευνητές παρατήρησαν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου των γυναικών που συμμετείχαν, ιδιαίτερα στους μύες του προσώπου και στα μάγουλα, μετά από είκοσι εβδομάδες άσκησης. Οι εθελόντριες εκτέλεσαν διάφορες κινήσεις, όπως ανόρθωση παρειών και φρυδιών ανόρθωση κροτάφων και βλεφάρων.

Σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ισορροπημένη διατροφή, άσκηση και ποιοτικό ύπνο, η γιόγκα προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης και στη βελτίωση των επιπέδων ενέργειας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις, αφιερώστε τουλάχιστον τριάντα λεπτά καθημερινά για εξάσκηση, καθώς η συνέπεια και η δέσμευση στον στόχο θα δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Face yoga είναι μια μορφή φροντίδας του εαυτού μας που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. Συχνά παραμελούμε τον εαυτό μας, καθώς ζούμε σε φρενήρεις ρυθμούς, αλλά ας είμαστε θετικοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικοί είμαστε και ότι αξίζουμε την αγάπη και τη στοργή του εαυτού μας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Πηγή: naturalsoul / eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons