ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

10 tips καθαριότητας για όσες απεχθάνονται τις δουλειές του σπιτιού.

Post by: 03/02/2024 0 comments

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων βάζουν σε προτεραιότητα την καθαριότητα του σπιτιού, τότε πιθανώς να γνωρίζετε αρκετά κόλπα και tips καθαριότητας για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο καθημερινά. Τι γίνεται, όμως, με εσάς που πραγματικά απεχθάνεστε τις δουλειές του σπιτιού;

Για να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 10 tips καθαριότητας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάποια δύσκολα σημεία στη… φασίνα του σπιτιού, εύκολα και απλά.

#1 Αν έχετε ιστούς αράχνης στις γωνίες του ταβανιού σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα μπαλόνι με ήλιο και… τελειώσατε.

#2 Αν ο μύλος του καφέ σας είναι βρώμικος, ρίξτε μέσα ρύζι και αλέστε το μέχρι το ρύζι να βγαίνει καθαρό.

#3 Έχετε πλαστικά λουλούδια και φυτά που έχουν γεμίσει σκόνη; Βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα με ένα φλυτζάνι αλάτι και κουνήστε μέχρι να καθαρίσουν.

#4 Έχει λερωθεί ο φούρνος μικροκυμάτων σας; Καλύψτε τη βάση με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και βάλτε το φούρνο σε λειτουργία για 10 δευτερόλεπτα. Ο λεκές θα εξαφανιστεί.

#5 Αν υπάρχει σκόνη σε υφασμάτινες επιφάνειες (όπως πχ στο καπέλο ενός φωτιστικού) χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση, όπως αυτόν που προορίζεται για να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο, και ψεκάστε τις επιφάνειες για να φύγει η σκόνη.

#6 Αν υπάρχουν λεκέδες από νερό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνειας, ρίξτε κόκα κόλα, καθαρίστε με ένα αλουμινόχαρτο (με την γυαλιστερή πλευρά) και η επιφάνειά σας θα γυαλίσει.

#7 Σε περίπτωση που το γυάλινο βάζο σας έχει βρωμιές, βάλτε μέσα μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξύδι και «σαπουνίστε το». Θα αστράφτει σαν καινούργιο.

#8 Έχουν θολώσει τα ποτήρια σας από τα πολλά πλυσίματα; Ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό πριν τα λύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι και θα γυαλίσουν στη στιγμή.

#9 Έχει μουχλιάσει το σφουγγάρι σας; Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων όσο είναι νωπό και ανοίξτε τον φούρνο για ένα λεπτό. Θα βγει σαν καινούριο.

#10 Σκονισμένες περσίδες; Καθαρίστε τις με ένα πανάκι στεγνωτηρίου. Θα καθαρίσουν και θα αποτρέψουν τη νέα σκόνη να κάτσει πάνω τους.

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons