ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα περνάει κάθε σχέση! Οι 4 δοκιμασίες που θα σας κάνουν να πιστέψετε αν είναι ο κατάλληλος.

Post by: 20/04/2024 0 comments

Αν κι είναι αλήθεια ότι κάθε σχέση περνάει από διαφορετικές φάσεις, το τι συνεπάγεται και το πόσο θα διαρκέσει διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι.

Πότε είναι καλύτερο για τα ζευγάρια να αρχίσουν να επισημοποιούν τη σχέση τους κι υπάρχει πραγματικά η φάση του μήνα του μέλιτος;

Για να σας βοηθήσουμε, παρακάτω αναλύουμε τα πιο συνηθισμένα στάδια μιας σχέσης.

Η αμήχανη αρχή.

Ενώ ορισμένες τυχαίες συναντήσεις οδηγούν σε στιγμιαία χημεία, συνήθως υπάρχει μια αρχική αμηχανία πριν από το πρώτο ραντεβού, ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτού.

Επικρατεί μια αμοιβαία νευρικότητα, συνήθως αναλύετε κάθε συμπεριφορά κι ανησυχείτε ότι θα είναι «άλλο ένα» χαμένο ραντεβού.

Μπορεί να μην εξελιχθεί ακριβώς όπως περιμένατε, αλλά είναι καλό να υπάρξει δεύτερο ραντεβού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πλήρως ο εαυτό τους στα πρώτα ραντεβού.

Μετά από αυτό το στάδιο, τα πράγματα γίνονται λιγότερο δύσκολα.

Τελικά μπορείτε αρχίστε να νιώθετε άνετα με το άλλο άτομο.

Το στάδιο της έλξης.

Εάν έχετε ξεπεράσει την αρχική αμηχανία, είναι η ώρα να ξεκινήσετε μια από τις πιο συναρπαστικές περιόδους.

Το στάδιο της έλξης μιας σχέσης περιλαμβάνει πολύ ενθουσιασμό, ερωτεύεστε βαθιά και παράφορα κι όλα μοιάζουν τέλεια.

Αλλά πώς καταλαβαίνετε πότε βγαίνετε από αυτή τη φάση;

Ο έρωτας μπορεί να εξασθενίσει με τον καιρό, αλλά η αγάπη πρέπει να μεγαλώνει.

Εξάλλου, η αγάπη είναι ένα αίσθημα σταθερότητας, συνεργασίας, βαθιάς οικειότητας, εμπιστοσύνης και κοινών αξιών.

Το στάδιο της αβεβαιότητας.

Η πράξη του να ερωτευτείτε μπορεί να είναι αβίαστη, ακόμη κι αυτόματη. Ωστόσο, είναι ένα τρομακτικό, αν και συναρπαστικό, βήμα που πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε  στη σκέψη της μακροπρόθεσμης αποκλειστικότητας. Εδώ ξεκινά το στάδιο της αβεβαιότητας μιας σχέσης.

Μπορεί να αμφιβάλλετε για την αλήθεια της αγάπης σας για αυτό το άτομο και να αναρωτηθείτε εάν οι αξίες και ο τρόπος ζωής σας είναι συμβατοί.

Το μεγαλύτερο κλειδί της επιτυχίας είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Πριν περάσετε σε πιο σοβαρά στάδια, ρωτήστε τον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλει από μια σχέση.

Είναι σημαντικό να μάθετε τι εκτιμά, πώς θέλει να ζήσει τη ζωή του και πώς θέλει να είναι η σχέση στο μέλλον. Αυτό μπορεί επίσης να είναι το στάδιο όπου εμφανίζονται οι περισσότερες προκλήσεις, καθώς αρχίζετε να βλέπετε τη σχέση σας με έναν επικριτικό φακό. Οι προκλήσεις φέρνουν στην πραγματικότητα τα ζευγάρια που τις διαχειρίζονται σωστά πιο κοντά, γιατί μαθαίνετε και οι δύο ότι μπορείτε να περάσετε τις δύσκολες στιγμές μαζί και να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον.

Το στάδιο της οικειότητας.

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε αποφασίσει να σοβαρευτείτε, έχετε φτάσει στο στάδιο της οικειότητας μιας σχέσης. Ενώ η λέξη μπορεί να προκαλεί συσχέτιση με τη σωματική οικειότητα, αυτό το στάδιο εστιάζει στην ευαλωτότητα.

Είναι απίστευτα δύσκολο να είστε ευάλωτοι με ένα άλλο άτομο και να αποκαλύπτετε, ανοιχτά και ξεκάθαρα, μέρη του εαυτού σας που δεν είναι ιδανικά. Εδώ γνωρίζετε βαθιά τον άλλον, βλέπετε τις ανασφάλειές του κι είστε και οι δύο ευάλωτοι.

Πηγή: yo.gr / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons