ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτά τα 5 ζώδια καταπιέζουν τα συναισθήματά τους στη σχέση τους.

Post by: 24/11/2023 0 comments

Κάνουν κακό στον εαυτό τους …

Σε μερικούς ανθρώπους φαίνεται πιο εύκολο να μοιράζονται συναισθήματα ή ανησυχίες με τους συντρόφους τους, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, όπως τα ζώδια που θα σου αναφέρουμε παρακάτω, που θέλοντας να αποφύγουν τη σύγκρουση, ακόμα και τη διάλυση ή πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα ηρεμήσουν και θα βελτιωθούν, τα κρατούν για τον εαυτό τους. Αλλά, ακριβώς επειδή καταπιέζουν τη δυσαρέσκεια και τη θάβουν βαθιά μέσα τους, κάποια στιγμή θα αναδυθεί και θα εμφανιστεί πολύ πιο έντονα.

Διάβασε παρακάτω, ποια είναι τα ζώδια που καταπιέζουν οτιδήποτε δυσάρεστο νιώθουν σε σχέση με το ταίρι τους, με συνέπεια να δημιουργείται συσσωρευμένη δυσαρέσκεια αλλά και αναπόφευκτα ξεσπάσματα.

ΖΥΓΟΣ

Οι περισσότεροι Ζυγοί θέλουν να αποφύγουν τις συγκρούσεις όσο περνάει από το χέρι τους, ειδικά με τους/τις συντρόφους τους. Για αυτό θα καταπιέσουν τον εαυτό τους μέχρι το σημείο να μην αντέχουν άλλο. Μετά όμως θα αναστατωθούν και θα εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους. Συνήθως είναι ήρεμοι και προτιμούν να επιλύουν τις καθημερινές διαφορές με πολιτισμένες συζητήσεις και επιδιώκοντας τη συνεννόηση. Αν όμως έχουν συσσωρεύσει πολλή δυσαρέσκεια μέσα τους, όταν τελικά την εκδηλώσουν μπορεί να δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση. Στους Ζυγούς δεν αρέσει να αισθάνονται ότι χάνουν την ισορροπία ή τον έλεγχο στη σχέση τους. Όμως αυτό συμβαίνει επειδή συχνά αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους και τα θάβουν κάτω από μια επίπλαστη ειρήνη και ηρεμία.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες δεν θέλουν να πληγώσουν κάποιον ή να τον κάνουν να νιώσει άσχημα, οπότε πολύ συχνά καταπιέζουν τα αρνητικά συναισθήματα. Μπορείς να καταλάβεις ότι είναι δυσαρεστημένοι όταν λένε «ναι» σε κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλουν να κάνουν. Είναι εξαιρετικά ευγενικά άτομα και είναι δύσκολο για αυτούς να πουν «όχι». Είναι πάντα συμπονετικοί και εξυπηρετικοί, ακόμα κι όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό το ζώδιο πρέπει να έχει όρια τα οποία θα μπορεί να επιβάλλει. Αντ’ αυτού, συνήθως αγανακτούν με τον/την σύντροφό τους που τους ζήτησε να κάνουν κάτι που δεν ήθελαν και μετά δυσανασχετούν με τον εαυτό τους επειδή το έκαναν!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι τείνουν να καταπιέζουν τη δυσαρέσκειά τους με το να είναι απασχολημένοι όλη την ώρα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγουν να ασχοληθούν με τα δικά τους ζητήματα. Πολλές φορές μάλιστα θα φροντίσουν να καλύψουν τις ανάγκες του συντρόφους τους ενώ θα ξεχάσουν τις δικές τους. Ο σύντροφος του Αιγόκερω μπορεί να μην του ζητήσει καν να κάνει κάτι ή να μην έχει ιδέα για αυτήν τη δυσαρέσκεια. Εάν ο Αιγόκερως αναλάβει πολλά στις πλάτες του, μπορεί τελικά να αγανακτήσει ακόμα περισσότερο και αυτό το μοτίβο να συνεχιστεί μέχρι ο ίδιος να το σταματήσει.

ΤΑΥΡΟΣ

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον απορρίπτουν, αλλά ο Ταύρος το μισεί έντονα. Οι Ταύροι συνηθίζουν να καταπιέζουν τον θυμό και τον πόνο τους, ώστε να μη δείχνουν θυμωμένοι ή αδύναμοι και να επιβάλλουν την ηρεμία στην καθημερινότητά τους. Θέλουν να είναι δυνατοί στα μάτια του συντρόφου τους και πιστεύουν ότι αν δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους είναι ένδειξη δύναμης. Δεν είναι απίθανο να είναι κάπως κτητικοί στις σχέσεις τους, κάτι που εύκολα οδηγεί στη ζήλεια ή την δυσαρέσκεια, την οποία όμως θα προσπαθήσουν να κρύψουν. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είναι υπομονετικοί, η δυσαρέσκειά τους θα εξαφανιστεί, όμως στην πράξη συνήθως διαψεύδονται, με συνέπεια να τρέφουν μέσα τους αρνητικά συναισθήματα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σε κάθε σχέση, υπάρχουν μικρά, καθημερινά πράγματα που μας ενοχλούν και μερικές φορές αυτά τα μικρά πράγματα μετατρέπονται σε μεγαλύτερα ζητήματα. Οι Παρθένοι, αντί να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για αυτά τείνουν να τα καταπιέζουν, αλλά αυτά τα ζητήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Οπότε, αντί να τα αντιμετωπίζουν άμεσα, μπορεί να βρουν άλλα πράγματα στα οποία γίνονται επικριτικοί, αποφεύγοντας παράλληλα να ασχοληθούν με τα μεγαλύτερα προβλήματα που επηρεάζουν τη σχέση τους. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα της Παρθένου χρειάζονται διέξοδο και μπορεί να εμφανιστούν ως παράπονα, κριτική ή απογοήτευση. Αν δεν δοθεί αυτή η διέξοδος, αναπόφευκτα δημιουργούνται διαφωνίες και ένταση, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, μέσα από ρεαλιστικές και ειλικρινείς συζητήσεις με τον/την σύντροφό του.

Πηγή: astrology.gr / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons