PETS, ΦΥΣΗ

6 καλοί λόγοι για να αφήσετε το σκυλάκι σας να κοιμηθεί μαζί σας! Είναι αποδεδειγμένο ότι μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και τη μοναξιά.

Post by: 12/05/2024 0 comments

Τα σκυλιά συντροφιάς είναι σε θέση να συμβάλλουν θετικά σε ορισμένες πτυχές της υγείας του ανθρώπου, όπως επίσης και στην ψυχολογική ευεξία του. Με τα χρόνια, η έρευνα έχει δείξει ότι τα ζώα, και ιδιαίτερα τα σκυλιά, μπορεί να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση στρεσογόνων γεγονότων στη ζωή (π.χ. πένθος, διαζύγιο), στη μείωση του επιπέδου του άγχους, της μοναξιάς και της κατάθλιψης και να ενισχύσουν τα συναισθήματα της αυτονομίας, της ικανότητας και της αυτοεκτίμησης .

Η αναγνώριση ότι τα σκυλιά μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική ευεξία στον άνθρωπο έχει οδηγήσει σε ευρεία χρήση τους ως θεραπευτικούς παράγοντες. Στη δεκαετία του 1960, ο Boris Levinson, ένας Αμερικανός ψυχολόγος, σημείωσε ότι οι ασθενείς που είχαν αναπτύξει μια σχέση με το σκύλο τους, ήταν περισσότερο διατεθειμένοι να ανταποκριθούν θετικά στη θεραπεία με την παρουσία του.

Ο Levinson διατύπωσε την άποψη ότι ο σκύλος λειτουργεί ως «κοινωνικός καταλύτης», δημιουργώντας ένα ασφαλές κανάλι για τη συζήτηση υποσυνείδητων φόβων και ανησυχιών (Levinson, 1962, 1969, 1972).

Οι θεωρίες του Levinson έχουν υποστηριχθεί από έναν πλούτο μετέπειτα μελετών που εξετάζουν το ρόλο των κατοικίδιων σκύλων ως θεραπευτικών παραγόντων στα νοσοκομεία, γηροκομεία και σε άλλου τύπου ιδρύματα.

Εν τέλει, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα ευρήματα από αυτή την επισκόπηση δείχνουν ότι τα σκυλιά ως ζώα συντροφιάς μπορεί να συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό στην ευημερία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Τα οφέλη του να κοιμάσαι μαζί τον σκύλο σου:

Υπάρχουν πραγματικά οφέλη όταν αφήνεις τον τετράποδο σκύλο σου να κοιμάται μαζί σου.

Έτσι λοιπόν, κοιμηθείτε άφοβα. Είναι μια κατάσταση που ευχαριστεί τόσο εσένα όσο και τον σκύλο σου και έχουμε αποδείξεις!

Έχεις την άνεσή σου.

Καταπολεμούν την αϋπνία. Η παρουσία τους προάγει την ηρεμία, την ανακούφιση από το στρες και την αίσθηση ασφάλειας. Έτσι, απομακρύνουν όλα αυτά που σε κρατάνε ξύπνιο τη νύχτα.

Το να χουζουρεύεις μαζί του είναι το καλύτερο.

Καταπολεμούν την κατάθλιψη. Ένα πράγμα το οποίο προσφέρουν τα σκυλιά χωρίς αμφιβολία είναι η αγάπη άνευ όρων. Μπορείς να τη δεχτείς οποιαδήποτε στιγμή και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο, η αγάπη που σου δίνει ο σκύλος σου μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα.

Νιώθεις ασφαλής. Γνωρίζοντας πως υπάρχει μια άλλη παρουσία στο χώρο είναι παρηγορητικό. Δεν νιώθεις μοναξιά ενώ ξέρεις πως ο σκύλος σου με την καταπληκτική ακοή του θα γαβγίσει σε οποιονδήποτε ξένο. Καμιά φορά μπορεί να το παρακάνει, αλλά τον αγαπάμε και γι’ αυτό!

Κάνει καλό και στο σκύλο σου. Το σκυλί σου σε αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, έτσι αν του επιτρέψεις να περάσει λίγες ώρες μαζί σου στο κρεβάτι θα του φτιάξεις τη μέρα. Θα αντιληφθεί την αγάπη που του έχεις και όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons