ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

3 χρυσοί τρόποι για να πείσετε τα παιδιά να κάνουν αυτό που ζητάτε με την πρώτη φορά.

Post by: 04/06/2023 0 comments

Πόσες φορές χρειάζεται να πείτε κάτι στο παιδί σας μέχρι να σας ακούσει;

Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να επικοινωνήσετε με το παιδί, έτσι ώστε να σας ακούσει και να συνεργαστεί μαζί σας στο λεπτό!

  1. Τα παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως, αναφέρει ο ψυχολόγος Jim Taylor.

Είναι σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για ένα μικρό παιδί που προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του, ενώ την ίδια ώρα του ζητάτε να κάνει κάτι άλλο για εσάς. Αντί να επιζητάτε την προσοχή του χωρίς αποτέλεσμα, ζητήστε από το παιδί σας να σταματήσει να παίζει για ένα λεπτό και χαμηλώστε στο επίπεδό του, ώστε να μπορείτε να το κοιτάξετε στα μάτια. Πείτε το όνομά του, ζητήστε αυτό που θέλετε, ρωτήστε αν το κατάλαβε και προτρέψτε το παιδί να το επαναλάβει μετά από εσάς.

  1. Φυσικά θέλετε να εξηγήσετε στο παιδί σας τα μεγάλα «γιατί» της ζωής.

Απλά, μην προσπαθήσετε να το κάνετε όταν ετοιμάζεστε το πρωί για το σχολείο. Όταν θέλετε κάτι να συμβεί άμεσα, όπως να φτάσετε στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι το πρωί, να είστε άμεση και συγκεκριμένη, προτείνει ο ψυχολόγος Richard Bromfield.

Τα παιδιά χρειάζονται συγκεκριμένες πληροφορίες. Έτσι, αντί να πείτε αόριστα: «Ετοιμάσου για το σχολείο», το οποίο αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια στο παιδί να χαζεύει, είναι καλύτερο να δώσετε άμεσες οδηγίες: «Ήρθε η ώρα να βάλεις το μπουφάν σου και να πάρεις την τσάντα σου».

  1. Τα παιδιά αγαπούν να παίζουν.

Δοκιμάστε να μετατρέψετε την καλή συμπεριφορά σε παιχνίδι, που καθιστά πιο πιθανό για τα παιδιά να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες. Έχετε ένα παιδί που γκρινιάζει κάθε φορά που πρέπει να βάλει τα παπούτσια του; Δοκιμάστε να πείτε: “Πάμε στοίχημα ότι δεν μπορείς να βάλεις τα παπούτσια σου σε 45 δευτερόλεπτα!”. Μήπως αρνείται να πλύνει τα δόντια του; Δοκιμάστε να πείτε: «Αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να βουρτσίσει πιο γρήγορα τα δόντια του! Εσύ ή εγώ;”.

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons