ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Είστε ο εαυτός σας και φαίνεται! Τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ακολουθείτε τα “θέλω” σας και όχι τα “πρέπει” των άλλων…

Post by: 09/02/2024 0 comments

Αναρωτηθείτε για μια στιγμή, ποιος θα ήσασταν αν δεν είχατε ιδέα ποιος είστε; Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί ποιοι είμαστε, αλλά έχουμε μάθει από μικρή ηλικία να ταιριάζουμε στον κόσμο γύρω μας. Κι αν αυτό που είσαστε είναι μεγαλύτερο από όσο αντιλαμβάνονται οι άλλοι;

Το να είμαστε ο εαυτός μας είναι πολύ απλό. Είμαστε όμως εκπαιδευμένοι από την πρώτη στιγμή να μην είμαστε ο εαυτός μας και να ακολουθούμε τις ιδέες των άλλων, τα συναισθήματά τους και τις πεποιθήσεις τους, οπότε θα χρειαστεί λίγη (ή πολλή) εξάσκηση.

Ακολουθούν 5 σημάδια για να γνωρίζετε πότε είστε πραγματικά ο εαυτός σας:

Ευγνωμοσύνη.

Όταν είστε ο εαυτός σας, ξυπνάτε κάθε μέρα με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης για εσάς και τη ζωή σας. Όταν είστε ευγνώμονες για τον εαυτό σας, για το σώμα σας, τη ζωή σας και για όλα όσα δημιουργήσατε, αποδέχεστε το δώρο που είσαστε εσείς και απολαμβάνετε τη ζωή.

Παραδοχή.

Δεν χρειάζεται να ζείτε σύμφωνα με την κριτική και τις πεποιθήσεις των άλλων και δεν χρειάζεται να τους αντιτίθεστε ή να αντιστέκεστε στην οπτική τους. Όλοι έχουν τη δική τους οπτική – κι εσείς επιλέξατε τη δική σας. Δεν χρειάζεται ούτε να γίνετε χαλάκι για τους άλλους, ούτε να απολογείστε επειδή έχετε διαφορετική άποψη.

Μη κρίση.

Όταν είστε ο εαυτός σας, όλη η κρίση απομακρύνεται. Αν είστε πραγματικά ο εαυτός σας, υπάρχει περίπτωση να σκεφτείτε ότι κάνετε λάθος για το ποιοι είστε ή για τις επιλογές σας; Ή θα αγκαλιάζατε αυτό που είστε και θα το γιορτάζατε για τη συνεισφορά του στη ζωή σας; Και το αστείο είναι πως όταν δεν κατακρίνετε τον εαυτό σας, φεύγει και η ανάγκη ή η επιθυμία να κατακρίνετε τους άλλους. Τελικά, γιατί να επιλέξετε να χαρακτηρίσετε κάποιον άλλον ως λάθος και να μη δημιουργήσετε μια δυνατότητα;

Περιέργεια.

Όταν είστε ο εαυτός σας, υπάρχει μια αίσθηση συνεχώς διευρυνόμενων δυνατοτήτων στον κόσμο σας. Αν ξέρατε πως δεν υπάρχουν όρια, σωστό ή λάθος και πως μπορείτε να δημιουργήσετε το παρόν; Όταν συνεχώς αναρωτιέστε και είστε περίεργοι, ακολουθείτε τις δυνατότητες που σας εμπνέουν κι έτσι καθοδηγείτε τη ζωή σας με τον τρόπο που θέλετε.

Χαρά.

Όταν είστε ο εαυτός σας, είστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία είναι στην πραγματικότητα η φυσιολογική μας κατάσταση, απλά μας έχουν μάθει πως ισχύει το αντίθετο. Όταν είστε χαρούμενοι, νιώθετε μια ελαφρότητα κι έναν χώρο στον κόσμο σας που σας κάνει να νιώθετε γαλήνιοι; Αυτή είναι η πραγματική έννοια του να είστε ο εαυτός σας. Όποτε δεν είστε χαρούμενοι, νιώθετε στενόχωρα, περιορισμένοι ή βαρείς, δεν είστε ο εαυτός σας.

Και, το πιο σημαντικό, εσείς είστε οι μόνοι που γνωρίζετε πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήσασταν ο εαυτός σας. Κανείς δεν μπορεί να σας πει τον τρόπο, ούτε να σας τον δείξει. Το να είστε ο εαυτός σας, δεν θα κάνει απλά τη ζωή σας πιο ευχάριστη, είναι κι ένα δώρο στον κόσμο γιατί η με αυτό τον τρόπο η ζωή σας γίνεται μια πρόσκληση για τους άλλους.

Πηγή: awaken / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons