ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

7 μυστικά από εμπειρία στις δίαιτες

Post by: 28/01/2018 0 comments

Δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσες φορές στη ζωή μου έχω πει ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσω δίαιτα. Ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που είναι επιρρεπής σε ό,τι αλμυρό κινείται και περιφέρεται και που τα κιλά μπαίνουν σαν τα κουφέτα, ενώ χάνονται με πολύ κόπο και τρόπο… και, πιστέψτε με, θέλει κόπο παρά τις προσπάθειες κάποιων να μας πείσουν ότι μόνο ο τρόπος είναι αρκετός!

Θερμίδες, ψητά κρέατα, πράσινες σαλάτες, φρούτα, γιαούρτια και όλα αυτά τα «αδιάφορα» φαγητά που περιλαμβάνονται σε ένα κλασσικό αυστηρό διαιτολόγιο έχουν γίνει η δεύτερη φύση μου. Ανάμεσα σε μικρές οάσεις από γλυκά, σοκολάτες και σφολιατοειδή! Μην το πείτε στη Βάσια Καρπαθίου μόνο, γιατί θα φωνάζει…

Ύστερα λοιπόν από χρόνια συνεχούς επιμονής και επιμονής στον τομέα της δίαιτας έχω καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ με τους/τις που το παλεύουν ξανά και ξανά και ξανά:

  1. Ο διαιτολόγος είναι όπως ο οποιοσδήποτε άλλος γιατρός, αν δεν σου κάνει το κλικ δεν θα μπορέσεις να συνεργαστείς μαζί του, να τον εμπιστευτείς και να τον ακολουθήσεις.
  2. Αν δεν το έχεις πάρει σοβαρά απόφαση, τότε δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα…
  3. Αν δεν σταματήσεις τις παρασπονδίες, δεν θα φύγει δράμι! Θα ανεβοκατεβάζεις 1-2 κιλά, αλλά όχι σπουδαία πράγματα!
  4. Ναι θα πεινάσεις… την πρώτη βδομάδα σίγουρα μέχρι να «κλείσει» που λένε το στομάχι, θα πεινάσεις αρκετά, αλλά αν όπως είπαμε το έχεις βάλει στόχο θα το καταφέρεις!! Μετά το στομάχι κλείνει και όλα είναι πιο εύκολα!
  5. Θα στερηθείς, στο κάτω-κάτω δίαιτα κάνεις, οπότε ξεχνάς τα πολύ παχυντικά φαγητά και τους περίεργους συνδυασμούς βλ. μακαρόνια με ψωμί (ναι ναι όλοι τα τρώνε μαζί)!
  6. Βάζε μικρούς στόχους όχι ανεδαφικούς! Πάνω από όλα εσύ ξέρεις τον εαυτό σου και ξέρεις τι μπορείς να πετύχεις… λίγο-λίγο κάθε φορά, και μόλις το πετύχεις θα δεις που θα ενθουσιαστείς!!
  7. Μην βάζεις απλά τους στόχους, αλλά επιβράβευε τον εαυτό σου για αυτά που πετυχαίνεις, πχ. στο επόμενο δίκιλο που θα χάσεις οφείλεις στον εαυτό σου να σου πάρεις ένα μικρό δωράκι (βλ ένα μικρό γλυκό J!)

Αν γίνουν όλα αυτά και μείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου, τότε σε λίγο μόνο καιρό θα ενθουσιαστείς με τα αποτελέσματα! Ωστόσο, στη συνέχεια, όσα έμαθες θα πρέπει να τα συνεχίσεις γιατί το παν σε μία δίαιτα δεν είναι να χάσεις τα κιλά αλλά να τα διατηρήσεις!

Και μία συμβουλή, καλύτερα να στερηθείς για ένα συγκεκριμένο διάστημα παρά να βρίσκεσαι σε μόνιμη στέρηση και μη το ένα μη το άλλο! Όπως λέει και ένας φίλος μου, τα φαγητά παχαίνουν μόνο όταν τα τρως με ενοχές!

Καλή αρχή στην επόμενη Δευτέρα λοιπόν, που ξεκινάει με δίαιτα και ό,τι και αν λένε, τα αγαθά κόποις κτώνται!

Φωτό από: Ao Nutricionista

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons