ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Είσαι γυναίκα; Η ζωή σου, σού ανήκει.

Post by: 03/04/2020 0 comments

Την ημέρα της γυναίκας όλος ο ντόρος γίνεται για τα δικαιώματά της και όσα έχει υποστεί ανά τους αιώνες το γυναικείο φύλο.

Ουδείς λόγος γίνεται ποτέ όμως για τη συνεχή κοινωνική πίεση που γίνεται στις γυναίκες από όταν γεννηθούν.

Μπορεί να κατάφερε το γυναικείο φύλο την ισότητα στην ψηφοφορία και στην εργασία και πόσα άλλα με αγώνες, αλλά στο πότε θα βρει αγόρι/γκόμενο/άντρα, πότε θα νοικοκυρευτεί και πότε θα κάνει παιδί ελάχιστα έχουν γίνει. Και το χειρότερο; Η πίεση έρχεται από τις ίδιες τις γυναίκες… τις γυναίκες που συνασπίστηκαν ανά τα χρόνια για να πετύχουν πολλά αλλά στον μικρόκοσμό τους, αν δεν υπάρχει σύντροφος και ευδιάκριτη σε όλους διάθεση τεκνοποίησης, τότε δεν υπάρχει καμιά επιτυχία.

Οι άντρες είναι ok, πάντα ήταν, δεν θα ασχοληθεί ο κολλητός τους ή η μάνα τους να τους πιέσουν (στην πλειοψηφία τουλάχιστον, προφανώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις) για το αν βρήκαν κοπέλα ή αν θα κάνουν παιδί γιατί θα το κάνουν όταν θέλουν. Οι γυναίκες πάλι, μετά τα τριάντα, μπαίνουν στον προκρούστη της μικροαστικής κοινωνίας με άρωμα του ’20 (1920 και ουχί 2020) και τεντώνονται και μαστιγώνονται λεκτικά με το αν θα βάλουν βέρα κι αν θα κάνουν παιδί. Και όλο αυτό να έρχεται όχι μόνο από κοινωνικά γνωστούς (που μάλλον κάνουν αυτές τις ερωτήσεις είτε για να δείξουν την δική τους επιτυχία επί του θέματος- παιδί και βέρα είτε για να προβάλουν το δικό τους άγχος), αλλά και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τις φίλες που ναι μεν ρωτάνε από αγάπη, αλλά ξεχνάνε ότι στην αγάπη δεν ρωτάς πότε θα γίνει κάτι. Ή δεν ρωτάς καθόλου ή αν ρωτήσεις ρωτάς αν θέλεις να γίνει κάτι.

Η απάντηση λοιπόν στις ερωτήσεις αν θα βρει μια γυναίκα άντρα, πότε θα νοικοκυρευτεί κι αν θα κάνει παιδί, στον επόμενο περίεργο που θα ρωτήσει θα έπρεπε να είναι: έχω ήδη σχέση με γυναίκα, ποτέ και δεν έχω μήτρα .

Όταν ο άλλος έρθει σε δύσκολη θέση με μια τέτοια απάντηση τότε θα καταλάβει σε πόσο άβολη θέση φέρνει και την γυναίκα που ρωτάει.

Οι γυναίκες ήθελαν να ψηφίσουν και  το πέτυχαν.

Θα παντρευτούν και θα κάνουν παιδιά και σπίτι αν το θέλουν, αν μπορούν και πάνω από όλα όταν το θέλουν.

Φωτό από: Freepik

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons