ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γυναίκες και επιτυχία: ανταγωνισμός ή συναγωνισμός;

Post by: 02/05/2017 0 comments

Πολλοί κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, βλέπουν τους άλλους αθλητές όχι σαν εχθρούς, αλλά ως ένα κίνητρο για να γίνουν καλύτεροι. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει ανάμεσα στα εταιρικά στελέχη. Ειδικά, ανάμεσα σε γυναίκες.

Πολλές γυναίκες που κάνουν καριέρα στον επαγγελματικό χώρο, έχουν την αίσθηση ότι πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στις άλλες γυναίκες για να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτός ο ανταγωνισμός έχει πολλά πρόσωπα. Πολλές φορές, οι γυναίκες ξοδεύουν την ενέργειά τους, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα λάθη που κάνουν οι αντίπαλές τους ή τις κριτικάρουν ανοιχτά, ελπίζοντας ότι θα τις υποβιβάσουν. Αντί, λοιπόν, να επικεντρωθούν στα δικά τους δυνατά σημεία, ξοδεύονται σε έναν προσωπικό πόλεμο “εσύ χάνεις, εγώ κερδίζω”, κάτι που είναι εξουθενωτικό και μακροπρόθεσμα ζημιογόνο.

Αν, όμως, μια γυναίκα προσεγγίσει μια τέτοια πρόσκληση, έχοντας στο μυαλό της ότι αυτή είναι μια κατάσταση από την οποία “όλες μπορούμε να βγούμε κερδισμένες”, τότε το ανταγωνίζομαι, γίνεται συναγωνίζομαι. Και αυτό έχει μεγάλη διαφορά. Η δουλειά γίνεται ένα παιχνίδι πρόκλησης, όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν, αφού εργάζονται για να εξελιχθούν και να ξεπεράσουν τις προηγούμενες επιδόσεις τους. Η διαδικασία είναι διασκεδαστική, αναγεννητική και μπορεί να σε κάνει πιο δυνατή.

Το μυστικό είναι να μπαίνεις στον εργασιακό στίβο με αυτοπεποίθηση και όχι αλαζονεία. Να είσαι έτοιμη να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να είσαι δυνατή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι επιθετική.

Όταν συναγωνίζεσαι με τις συναδέλφους σου, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα, σχεδόν αβίαστα. Η ενέργειά σου είναι σε πιο υψηλά επίπεδα, αφού η πρόκληση σε εξιτάρει και δεν σε φοβίζει.

Πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου από το ανταγωνίζομαι στο συναγωνίζομαι;

  1. Πρώτα-πρώτα, κατανόησε τα συναισθήματά σου, τη σκέψη σου και τις αντιλήψεις σου. Είναι σε φάση ανταγωνίζομαι ή συναγωνίζομαι;
  2. Επικεντρώσου στις εσωτερικές σου δυνάμεις και σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.
  3. Υποστήριξε τις άλλες γυναίκες με αγάπη και ειλικρίνεια, ανεξάρτητα από το αν αυτές είναι διατεθειμένες αν σε ανταγωνιστούν ή να σε συναγωνιστούν. Θα δεις μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά τους, όταν συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για έναν υγιή ανταγωνισμό.
  4. Πλαισίωσε το εργασιακό σου περιβάλλον με άτομα που είναι διατεθειμένα να σε συναγωνιστούν και να σε ενθαρρύνουν να βάλεις τα δυνατά σου.
  5. Έλεγχε συστηματικά τις επιδόσεις σου και αναγνώρισε σε τι φάση βρίσκεσαι: συναγωνισμού ή έχεις περάσει σε φάση ανταγωνισμού; Νιώσε τη διαφορά σε πνευματικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο.

Όταν οι γυναίκες διοχετεύουν την ενέργεια και το χρόνο τους για να εξελιχθούν προσωπικά αντί να αντιπαλεύουν η μία την άλλη, μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλές επιδόσεις, να πετύχουν απίστευτα πράγματα και να βιώσουν μία ηρεμία σε όλες τις σχέσεις της ζωή τους.

Φωτό από: LiBzLIFE

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons