ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα Top Video και οι πιο δημοφιλείς Δημιουργοί στο YouTube για το 2021! (VIDEO)

Post by: 16/12/2021 0 comments

Μετά την απόφαση του YouTube να σταματήσει οριστικά τα Rewind video, δηλαδή τα βίντεο-ανασκόπιση της χρονιάς που περιείχαν τα πιο δημοφιλή trends, τα πιο viral ταινιάκια, σημαντικά γεγονότα και αγαπημένα μουσικά κλιπ, πρόσφατα ανάρτησε τη λίστα με τα top videos και τα δημιουργικά αστέρια της πλατφόρμας για το 2021.

Τα Rewind videos του 2018 και 2019 συγκέντρωσαν αρκετές αρνητικές κριτικές από τους χρήστες, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το YouTube προσπάθησε να αναδείξει μερικούς «διαφημιστικούς» δημιουργούς, έναντι κάποιων άλλων με πιο αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.

Πρόσφατα, λοιπόν, ανακοίνωσε τα trending videos της χρονιάς, τα top μουσικά videos και τους πιο δημοφιλείς δημιουργούς, για να βοηθήσει τους δημιουργούς να βελτιώσουν την στρατηγική τους.

Τα top-10 του YouTube είναι διαθέσιμα για 17 διαφορετικές χώρες-περιοχές, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις επιδόσεις των video σε τοπικές αγορές, ώστε να μπορεί ο κάθε δημιουργός, ανάλογα με την περιοχή και το κοινό που απευθύνεται, να δει τι δουλεύει και τι όχι, ώστε να κάνει ένα μικρο-διορθώσεις στο περιεχόμενό του.

Στις ΗΠΑ, ο Mr. Beast ήταν φυσικά πρώτος, με το video του «I Spent 50 Hours Buried Alive» (Πέρασα 50 ώρες θαμμένος ζωντανός), με σχεδόν 150 εκατομμύρια views και 5.2 εκατομμύρια Likes.


Ο Mr. Beast – κατά κόσμον Τζίμι Ντόναλσον – είναι η προσωποποίηση της επιτυχίας στο YouTube, αφού ξεκίνησε με μικρά πειράματα, αλλά σύντομα εκμεταλλεύτηκε τις προτιμήσεις του αλγόριθμου του YouTube για να γίνει, ίσως, ο μεγαλύτερος YouTuber στον κόσμο. Λέγεται ότι φέτος έβγαλε σχεδόν 16 εκατομμύρια δολάρια μόνο από τα βιντεάκια του στο YouTube, χωρίς να υπολογίσουμε τα έσοδα από χορηγούς και τις υπόλοιπες διαφημιστικές του ενέργειες.

Φυσικά, δεν μπορούν όλοι να γίνουν Mr. Beast, ειδικά τώρα που μπορεί να διαθέσει αρκετά χρήματα για την παραγωγή των πειραμάτων του, αλλά μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδέα για το τι αρέσει στους χρήστες.

Ανάμεσα στη λίστα με τους top δημιουργούς είναι και η σταρ του TikTok «KallMeKris», κάτι που υπογραμμίζει τη εξάπλωση του TikTok στο ευρύ κοινό.

Επίσης, είναι σημαντικό ότι 6 από τους 10 πιο δημοφιλείς δημιουργούς προέρχονται από το χώρο των video games, που δείχνει τη δύναμη που έχουν οι gamers στην κουλτούρα του YouTube.

Η λίστα του YouTube περιλαμβάνει, επίσης, τα top music clips, τους ανερχόμενους δημιουργούς καθώς και τα Shorts videos, τον κλώνο του TikTok.

Το YouTube υποστηρίζει ότι τα Shorts clips έχουν πλέον 15 δισεκατομμύρια views τη μέρα, από 6.5 δισεκατομμύρια views τη μέρα που είχαν το Μάρτιο.

Τα Shorts βέβαια δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν το ρυθμό αναπτυξης του TikTok, αλλά το YouTube με αυτή την ενέργεια προσπαθεί να συγκρατήσει τη διαρροή των δημιουργών του προς το TikTok.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τις λίστες του YouTube ανά χώρα εδώ:

https://www.youtube.com/trends/2021/us/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons