ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

9 άμεσοι τρόποι να βελτιώσεις το Κάρμα σου.

Post by: 26/06/2020 0 comments

Κάθε μέρα, από την ώρα που ξυπνάς, κάνεις επιλογές. Οι καθημερινές επιλογές σου και οι πράξεις σου, καθορίζουν το Κάρμα σου.

Το Κάρμα δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, δεν είναι ένα χρέος από μια παλιότερη που κάποια στιγμή θα πληρώσεις, όπως συνήθως πιστεύουν οι περισσότεροι. Το Κάρμα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών σου, των πράξεών σου, το οποίο επιστρέφει σε σένα. Και ό,τι σπέρνεις, αυτό θερίζεις. Άρα, ότι κι αν κάνεις, σου επιστρέφεται όμοιο, είτε καλό, είτε κακό.

Το Κάρμα, λοιπόν, είναι απλά μια δράση και αλλάζει από τις επιλογές μας και τις πράξεις μας.

Αυτοί είναι 8 τρόποι με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις το Κάρμα σου και να ζήσεις μια πιο ολοκληρωμένη και γεμάτη ζωή.

1. Δείξε ευγνωμοσύνη.
Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις στη ζωή σου. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου σε όσους σε αγαπάνε και νοιάζονται για σένα. Η ευγνωμοσύνη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και να σταματήσεις να τα θεωρείς δεδομένα. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να νιώθεις ευγνώμων, το κάρμα σου θα αλλάξει προς το καλύτερο.

2. Μια καλή πράξη κάθε μέρα!
Αν κάνεις τουλάχιστον μια καλή πράξη κάθε μέρα, θα μπορέσεις να βελτιώσεις σημαντικά όλη σου τη ζωή. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρή ή μεγάλη, η καλοσύνη σου, σε βάθος χρόνου θα ανταμειφθεί. Γιατί και εσύ θα νιώσεις καλά κάνοντάς την, αλλά και οι άνθρωποι γύρω σου θα σε σέβονται περισσότερο.

3. Σταμάτα να κουτσομπολεύεις τους άλλους.
Το κουτσομπολιό είναι ένα ευχάριστος τρόπος να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις τα δικά σου προβλήματα και να επικεντρωθείς στων άλλων. Αλλά είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Αντί να κάθεσαι και να κρίνεις τους άλλους, διάβασε ένα βιβλίο ή κάνε κάτι έξτρα που θα βοηθήσει την καριέρα σου. Ο αρνητισμός που δημιουργείς κουτσομπολεύοντας τους άλλους, μπορεί να επηρεάσει τη φήμη σου και τη ζωή σου.

4. Μάθε να ελέγχεις το θυμό σου.
Ο θυμός είναι ένα απίστευτα καταστροφικό συναίσθημα. Δεν έχει τίποτα θετικό να σου προσφέρει. Το μόνο που μπορεί να καταφέρει, είναι να επιδεινώσει το άγχος σου και να οδηγήσει στα άκρα τις διαφωνίες σου. Ο αρνητισμός και το τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί ο θυμός, επιβαρύνουν το κάρμα σου. Για αυτό είναι σημαντικό να παραμένεις ήρεμη και να μην αφήνεις το θυμό σου να σε παρασύρει.

5. Να είσαι ειλικρινής.
Όλοι οι άνθρωποι, κάποια στιγμή, λένε ψέματα. Και αυτό είναι κακό και επηρεάζει το κάρμα σου. Ακόμα και τα αθώα ψέματα που λες για να μην πληγώσεις τους αγαπημένους σου κάνουν κακό στο κάρμα σου. Ο καλύτερος δρόμος, όμως, είναι πάντα η αλήθεια.

6. Γίνε εθελόντρια.
Ο εθελοντισμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος και να προσφέρεις στην κοινωνία, αλλά και να περάσεις εποικοδομητικά την ώρα σου. Υπάρχουν δεκάδες εθελοντικά σωματεία και σύλλογοι που μπορείς να προσφέρεις τη βοήθειά σου. Αν δεν έχεις χρόνο να διαθέσεις, προσπάθησε να δωρίσεις χρήματα, τρόφιμα ή αγαθά.

7. Γίνε πηγή θετικής ενέργειας.
Κάνε αυθόρμητα κομπλιμέντα στους άλλους. Γίνε μια πηγή θετικότητας όπου κι αν βρίσκεσαι! Αν δεις μια φίλη σου να έχει τις “μαύρες” της, προσπάθησε να της φτιάξεις τη μέρα με μια φιλοφρόνηση. Είναι εκπληκτικό το πώς ένα κομπλιμέντο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία ενός ατόμου. Η θετική στάση είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη ζωή!

8. Ανακάλυψε τις αρετές του διαλογισμού.
Ο διαλογισμός μπορεί να σου προσφέρει σοφία, αυτογνωσία και ενδοσκόπηση. Συνδέεσαι με μια πηγή θετικής ενέργειας και, ως ένα σημείο, θεραπεύεσαι ψυχικά. Με το διαλογισμό γίνεσαι πιο χαλαρή, πιο υπομονετική, πιο καλή. Αρχίζεις να βλέπεις τις προκλήσεις της ζωής, σαν μια ευκαιρία για να εξελιχτείς. Αγκαλιάζεις τα συναισθήματά σου και δεν ψάχνεις να κρυφτείς από αυτά. Γίνεσαι πιο δεκτική και συνδέεσαι βαθύτερα με τον αληθινό σου εαυτό. Με το διαλογισμό, σε πολύ λίγο χρόνο, γίνεσαι κυριολεκτικά, άλλος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που λειτουργεί με βάση την αγάπη, την καλοσύνη και το συναίσθημα.

9. Ξεφορτώσου την πίκρα και το μίσος από τη ζωή σου.
Οι άνθρωποι που έχουν μνησικακία στην ψυχή τους και δεν μπορούν να ξεχάσουν τις αδικίες που τους έκαναν, δεν πρόκειται ποτέ να ξεπλύνουν το κακό τους κάρμα. Αυτή η πίκρα που έχουν μέσα τους, τους δημιουργεί αρνητικό κάρμα και δηλητηριάζει την ψυχή τους.

Αν έχεις τέτοια συναισθήματα μέσα σου, προσπάθησε να τα ξεπεράσεις. Συγχώρεσε αυτούς που σε αδίκησαν. Σίγουρα είναι δύσκολο να ξεπεράσεις το θυμό σου, την πικρία σου, τη δίψα σου για εκδίκηση, αλλά αξίζει τον κόπο. Μόλις καταφέρεις να συγχωρέσεις, θα νιώσεις μια ηρεμία στην ψυχή σου. Αυτό δεν είναι απλά ένα συναίσθημα, αλλά ένα σημάδι ότι ήδη το κάρμα σου έχει αρχίσει να εξαγνίζεται.

Τώρα ξέρεις πώς να ξαναπρογραμματίσεις το κάρμα σου και να γίνεις ένας θαυμάσιος άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη στην καρδιά του!

Φωτό από: www.yogabudo.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons