ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

3 τρόποι να εμπιστευτείτε περισσότερο τον εαυτό σας!

Post by: 15/11/2023 0 comments

Έχετε νιώσει ποτέ ότι ο κόσμος γύρω σας, σας βομβαρδίζει με τόσες πολλές πληροφορίες που θέλετε να κλείσετε τα αυτιά σας και να μην ακούτε τίποτα;

Υπάρχει τόσος θόρυβος, τόσοι περισπασμοί, τόση φασαρία εκεί έξω, που απλά δεν μπορείτε να ακούσετε τον εαυτό σας, τις σκέψεις σας.

Πώς μπορείτε να αντιδράσετε σαν ένας ευαίσθητος άνθρωπος;

Μια επιλογή είναι να κλειστείτε στο δωμάτιό σας ή στο σπίτι σας και απλώς να μην αλληλεπιδράτε με κανένα, αλλά είναι ζωή αυτό; Είμαστε κοινωνικά όντα και έχουμε ανάγκη από ανθρώπινη επαφή και συναρπαστικές εμπειρίες.

Το καλό όμως είναι ότι έχετε κι άλλες επιλογές, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τις δείτε ξεκάθαρα. Γιατί, μερικές φορές, η πιο σημαντική επιλογή είναι το πώς θα ανταποκριθείτε στις προκλήσεις και η στάση σας απέναντι σε αυτές.

Αν δεν εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και δεν βάλετε τα όριά σας, προσωπικά, φυσικά και ενεργητικά, δεν θα μπορέσετε ποτέ να γίνετε ευτυχισμένη. Γιατί οι απαντήσεις δεν βρίσκονται στους άλλους, αλλά μέσα σας.

Αν εμπιστεύεστε υπερβολικά τους άλλους, αν δεν αμφιβάλλετε ποτέ για τις προθέσεις τους, αν δεν διεκδικείτε όσα δικαιούστε, αν περιμένετε ότι οι άλλοι θα βρουν τις λύσεις στα προβλήματά σας, τότε δεν ζείτε τη δική σας ζωή, αλλά τη ζωή των άλλων.

Επιπλέον, αποστασιοποιείστε από τον αληθινό σας εαυτό, παραδίδετε τα ηνία της ζωής στους άλλους και χάνετε την πίστη στον εαυτό σας.

Υπάρχουν όμως τρόποι να μάθετε να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας.

  1. Η εμπιστοσύνη ξεκινάει πρώτα από τον εαυτό σας.

Ναι, θα κάνετε λάθη, παρόλο που κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να είστε τέλεια. Όμως, δεν πειράζει αν δεν είστε τέλεια. Αρχίστε να ακούτε τον εαυτό σας και τη διαίσθησή σας, είναι η φωνή σας. Αντιμετωπίστε τον σαν να είναι ο καλύτερός σας φίλος, γιατί είναι!

  1. Νιώστε την κατάσταση που βιώνετε.

Εμπιστευτείτε τα συναισθήματά σας, είτε είναι κάτι που σας πονάει, είτε κάτι που παραείναι καλό για να είναι αληθινό. Τα συναισθήματά σας είναι η επέκταση της εσωτερικής σας γνώσης, σας «δείχνουν» κόκκινες σημαίες ή προειδοποιήσεις αρκεί να επιλέξετε να τα ακούσετε.

  1. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να απομακρυνθεί από καταστάσεις.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ειδικά όταν δεν αισθάνεστε ασφαλείς ή όταν κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν τόσες πολλές καταστάσεις όπου οι άνθρωποι δεν δείχνουν να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, και συμπεριφέρονται ως καιροσκόποι και απατεώνες που αναζητούν το επόμενο θύμα τους.

Ακριβώς όπως με κάθε νέα δεξιότητα, όσο περισσότερο εξασκείστε στο να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται με το πέρασμα του χρόνου. Να εμπιστεύεστε πάντα την εσωτερική σας σοφία.

Απλώς να θυμάστε αυτό, η μεγαλύτερη σχέση που θα έχετε ποτέ στη ζωή σας είναι αυτή που θα έχετε με τον εαυτό σας.

Φωτό από:  Couleur / Pexels

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons