ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Συμβουλές Εβδομαδιαίας Ευτυχίας.

Post by: 29/02/2024 0 comments

Δευτέρα – Καθορισμός Στόχων:

Νέα εβδομάδα ξεκινάει και η Δευτέρα, μας δίνει την ευκαιρία να ορίσουμε σαφείς στόχους για κάθε ημέρα ξεχωριστά. Οπότε ελάτε, πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τους στόχους σας, όχι μόνο για τα επαγγελματικά σας, αλλά και για τα προσωπικά σας. Καθορίστε προτεραιότητες και σχεδιάστε βήματα για να επιτύχετε αυτό που θέλετε!

Τρίτη – Φροντίδα του Σώματος:

Και μιας και την προηγούμενη ημέρα καθορίσατε στόχους, σήμερα αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και στην φροντίδα του. Γιατί να μην ασχοληθείτε με μια ελαφριά άσκηση όπως yoga ή pilates. Αυτό θα σας δώσει ενέργεια, θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να «βγάλετε» την υπόλοιπη εβδομάδα!

Τετάρτη – Ψυχολογική Ευεξία:

Την Τετάρτη, επικεντρωθείτε στη ψυχολογική ευεξία σας. Διαθέστε χρόνο για χαλάρωση και ανανέωση. Μπορείτε να εφαρμόσετε τεχνικές όπως ο διαλογισμός ή απλά να αφιερώσετε χρόνο για ανάγνωση ή ακρόαση μουσικής. Επιλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας μουσική, διαβάστε κάτι χαλαρωτικό και ελάτε σε επαφή με τον εσωτερικό σας εαυτό!

Πέμπτη – Εκπαίδευση:

Την Πέμπτη, θα ήταν ιδανικό να διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο  χρόνο σας για να μάθετε κάτι νέο, είτε πρόκειται για ένα νέο επαγγελματικό προσόν, ένα ενδιαφέρον θέμα ή ακόμα και ένα νέο χόμπι. Τολμήστε το!

Παρασκευή – Κοινωνική Αλληλεπίδραση:

Την Παρασκευή, αφιερώστε χρόνο στις κοινωνικές σας σχέσεις. Διοργανώστε μια συνάντηση με φίλους ή την οικογένεια. Γιατί όχι να μην οργανώσετε ένα μικρό πάρτι στο σπίτι σας. Έτσι χωρίς λόγο. Άλλωστε τα πιο όμορφα πράγματα είναι τα αυθόρμητα!

Σάββατο – Ώρα για Βόλτα:

Αχ αυτό το λατρεμένο μας Σάββατο, που το περιμένουμε από την αρχή της εβδομάδας. Ώρα για βόλτα λοιπόν. Μπορεί να είναι μια μικρή εξόρμηση σε μια κοντινή παραλία, μπορεί να είναι ένας περίπατος στο βουνό αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορεί και να είναι μια μικρή εκδρομή, ίσως μέχρι την Χαλκίδα για ουζάκι ή το Ναύπλιο για περαντζάδα στα γραφικά στενά. Ότι κι αν αποφασίσετε να έχετε μαζί σας την καλή διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο!

Κυριακή – Αναζωογόνηση:

Την Κυριακή, αφήστε τον εαυτό σας να ανανεωθεί και να αναζωογονηθεί. Κάντε ό,τι σας φέρνει αίσθηση ευεξίας και ανανέωσης, ανεξάρτητα από το αν είναι μια βόλτα στη φύση, μια μέρα με την οικογένεια ή απλά χαλάρωση στο σπίτι. Κυριακή είναι! Επιλέξτε εκείνο που σας ευχαριστεί. Γιατί όπως λέει και η αγαπημένη μας Κατερίνα Τσεμπερλίδου…μια Κυριακή την έχουμε!

Συνταγή της εβδομάδας:

Σουφλέ με σπανάκι, ψωμί του τοστ, φέτα & ανθότυρο!

Καλή απόλαυση των συμβουλών, να προσέχετε και πάνω από όλα κι όλους, να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό.

Μιχαήλ Δούκας

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons