ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η αγαπημένη μου συνταγή για το καλοκαίρι

Post by: 17/07/2018 0 comments

Η πιο αγαπημένη μου εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι, είναι γεμάτη από μυρωδιές και γεύσεις: καρπούζι, γιαούρτι με φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι, αμπελοφάσουλα με σκόρδο, γεμιστά, ψαράκια και πατάτες στο τηγάνι και φυσικά παγωτό. Αν μπορούσα να κλείσω όμως όλο το ελληνικό καλοκαίρι σε μία συνταγή, τότε αυτή είναι σίγουρα ο ντάκος.

Πιάτο χορταστικό, θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση, ο ντάκος είναι το πιάτο που μου υπενθυμίζει ότι δεν χρειαζόμαστε υπερβολές για να ευχαριστηθούμε τη ζωή. Η δική μου συνταγή είναι η εξής:

Η καλύτερη συνταγή για ντάκο

Υλικά

  • 1 κριθαροκούλουρο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • Ξινομυζήθρα Κρήτης
  • Ελιές σε ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά)
  • Ρίγανη
  • Κάπαρη

Εκτέλεση

Ραντίζω την κριθαροκουλούρα με λάδι και ξύδι (το λατρεύω) και πασπαλίζω με αλάτι. Αν είναι πολύ σκληρή, προτείνω να τη βρέξετε με νερό, εγώ δεν το συνηθίζω γιατί δεν μου αρέσει να είναι μαλακή.

Τρίβω τις ντομάτες στον τρίφτη και τις ρίχνω μαζί με το ζουμί πάνω από την κριθαροκολούρα.

Ρίχνω αλάτι και ραντίζω με ξύδι και λάδι.

Ολοκληρώνω με την ξινομυζήθρα, τις ελιές, κάπαρη, λίγη ρίγανη. Προσθέτω 2 κουταλιές λάδι ακόμα και φρέσκο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Φωτό από: ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons