ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο σύντροφός μου αρνείται να πάμε σε σύμβουλο σχέσεων. Τι να κάνω;

Post by: 07/06/2024 0 comments

Η συμβουλευτική σχέσεων είναι ένας πολύτιμος τρόπος για να βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σου. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα, να αντιμετωπίζεις την αντίσταση του, όταν του προτείνεις να επισκεφθείτε έναν σύμβουλο σχέσεων.

Εάν αντιμετωπίζεις αυτήν την κατάσταση, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα:

1. Κατανόησε τους λόγους του.

Αρχικά, είναι σημαντικό να ακούσεις προσεκτικά, τους λόγους για τους οποίους, ο σύντροφός σου δε θέλει να πάτε σε σύμβουλο σχέσεων. Μπορεί να έχει φόβους ή ανησυχίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη μεριά σου.

2. Εξήγησέ του τη σημασία της συμβουλευτικής σχέσεων.

Μίλα με τον σύντροφό σου και εξήγησέ του, τη σημασία που έχει για εσένα η συμβουλευτική σχέσης. Επισήμανέ του, ότι δεν πρόκειται για μια συνάντηση με έναν ειδικό γιατί τον κατηγορείς για κάτι, αλλά για ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει και τους δύο να αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες σας.

3. Πρότεινε εναλλακτικές λύσεις.

Αν ο σύντροφός σου εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ιδέα της συμβουλευτικής σχέσεων, πρότεινε εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να είναι ομαδικές δραστηριότητες, βιβλία αυτοβοήθειας ή ακόμη και συζητήσεις με φίλους ή συγγενείς που είναι κοντά σου.

4. Πρότεινε να πας μόνος σου.

Αν ο σύντροφός σου εξακολουθεί να μη θέλει να πάει σε συμβουλευτική σχέσης, πρότεινε να πας μόνος σου. Μπορείς να αρχίσεις έτσι, μια πορεία προς την προσωπική σου ανάπτυξη, που μπορεί να επηρεάσει θετικά και τη σχέση σας.

5. Εξερεύνησε άλλες επιλογές.

Αν, παρόλα αυτά, ο σύντροφός σου δεν επιθυμεί να πάτε σε συμβουλευτική σχέσης, εξερεύνησε άλλες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη σχέση σας. Μπορεί να είναι εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά προγράμματα, συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή ακόμη και συμμετοχή σε ομάδες υποστήριξης για ζευγάρια.

Σημασία έχει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις, που να σας επιτρέπουν να δουλέψετε πάνω στη σχέση σας. Το σημαντικότερο είναι να θυμάστε, ότι η επικοινωνία και η ανοιχτή συζήτηση, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της σχέσης σας. Ανεξάρτητα από το εάν ο σύντροφός σου συμφωνεί να πάτε σε συμβουλο σχέσης ή όχι, μπορείτε να εργαστατείτε μαζί, για να βελτιώσετε την επικοινωνία σας. Ο σημαντικότερος παράγοντας, είναι να δείξετε αφοσίωση και να είστε για την επίλυση των προβλημάτων σας και την ενίσχυση της σχέσης σας.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons