ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Τα 9 επίπεδα της συνείδησης σύμφωνα με το βουδισμό.

Post by: 20/09/2019 0 comments

Όταν καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί το μυαλό μας, κατανοούμε και τις πράξεις μας. Και για να κατανοήσουμε το μυαλό μας, πρέπει να καταλάβουμε τη συνείδησή μας.

Ο Βούδας δίδαξε ότι η συνείδηση ​​μοιάζει με ένα ρεύμα νερού, που ρέει συνεχώς.

Ο διαλογισμός δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον εντοπισμό των διαφορετικών επιπέδων συνείδησης και στον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν.

9 επίπεδα συνείδησης.

Ο Βουδισμός διδάσκει ότι υπάρχουν 9 επίπεδα συνείδησης και προσφέρει ένα μέσο κατανόησης της ανθρώπινης συνείδησης και του τρόπου με τον οποίο είμαστε συνδεδεμένοι με τον κόσμο και το ευρύτερο σύμπαν.

Τα πρώτα 5 επίπεδα.

Τα πρώτα 5 επίπεδα συνείδησης είναι οι σωματικές αισθήσεις. Όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή.

Το 6ο επίπεδο: η συνείδησή του νου.

Η συνείδηση ​​του νου χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας. Κάνει σχέδια, δημιουργεί ανησυχίες και κάνει αναλύσεις.

Ο διαλογισμός μάς κρατάει στην παρούσα στιγμή και επιτρέπει στη συνείδηση ​​του νου να χαλαρώσει.

Το 7ο επίπεδο: η εσωτερική ζωή.

Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο συνείδησης που είναι εστιασμένο εσωτερικά και όχι στο τι γίνεται έξω από εμάς. Αυτό το 7ο επίπεδο ασχολείται με την αίσθηση του εαυτού και την ικανότητά μας να διακρίνουμε ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Το 8ο επίπεδο: όπου κατοικεί το κάρμα.

Κάτω από αυτά τα 7 επίπεδα, οι Βουδιστές πιστεύουν ότι υπάρχει ένα 8ο επίπεδο, η συνείδηση ​​”alaya”. Συσχετίζεται με αυτό που η σύγχρονη ψυχολογία θα αποκαλούσε το ασυνείδητο. Σε αυτό το επίπεδο αποθηκεύονται όλες οι καλές και κακές πράξεις, καθώς και όλες οι εμπειρίες από το παρελθόν και το παρόν, δηλαδή το κάρμα. Σε αντίθεση με τα πρώτα 7 επίπεδα συνείδησης, τα οποία καταστρέφονται μετά το θάνατο του φυσικού σώματος, το alaya δεν καταστρέφεται.  Ονομάζεται επίσης αποθήκη και σε αυτό το επίπεδο συμβαίνουν πνευματικά φαινόμενα.

Το 9ο επίπεδο: καθαρή συνείδηση.

Πιο βαθιά από τη συνείδηση ​​alaya, υπάρχει ένα στρώμα συνείδησης που ονομάζεται συνείδηση ​​amala. Αυτό το επίπεδο είναι απαλλαγμένο από τις ακαθαρσίες του κάρμα και επομένως ονομάζεται θεμελιώδης καθαρή συνείδηση.  Αυτή είναι η θεμελιώδης βάση της ζωής.  Σε αυτή τη συνείδηση του amala, ο αληθινός αιώνιος εαυτός μπορεί να υπάρξει σε αρμονία. Αυτό το επίπεδο είναι πολύ ισχυρό και επιτυγχάνεται με την επίτευξη φώτισης.

Φωτό από: AllEvents.in

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons