ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

9 σημάδια ότι τα πας καλύτερα στη ζωή σου από ό,τι νομίζεις.

Post by: 23/05/2024 0 comments

Πολλές φορές νομίζεις πως έχεις αποτύχει, πώς δεν είσαι κοντά στο όνειρό σου και πως η ζωή σου είναι ένα σκέτο μπέρδεμα. Μήπως, τελικά, τα πας καλύτερα από όσο νομίζεις και δεν το έχεις συνειδητοποιήσει; Ποιά είναι τα 9 σημάδια που σου δείχνουν ότι τελικά τα έχεις καταφέρει;

1. Έχεις ανεβάσει τις απαιτήσεις σου.

Θες το καλύτερο για σένα. Δεν ανέχεσαι πια άσχημες συμπεριφορές, δεν αφήνεις στη ζωή σου ανθρώπους να σου ρουφούν την ενέργεια και ζητάς αυτό που θες.

2. Διώχνεις μακριά ό,τι σε ρίχνει.

Αγαπάς πια τον εαυτό σου και μπορείς πια να λες όχι σε όσα δε σε κάνουν ευτυχισμένο, δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς σου ή σε οδηγούν στη μιζέρια.

3. Δε γκρινιάζεις τόσο πια.

Ξέρεις ότι δεν υπάρχουν πράγματα πια να γκρινιάζεις αλλά ακόμα και εάν υπάρχουν, ξέρεις πως δεν υπάρχει λόγος πια να χαλάς τη “ζαχαρένια” σου για τίποτα.

4. Έχεις στόχους που τους πέτυχες.

Πάντα στη ζωή θα υπάρχουν αποτυχίες. Αναλογίσου, όμως, και το πόσους στόχους σου πέτυχες, πόσα όνειρά σου έκανες πραγματικότητα.

5. Δεν είσαι πια θύμα.

Η ζωή έχει τις αναποδιές της, άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν, οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν. Όμως, εσύ αρνείσαι να γίνεις το θύμα όλων αυτών. Κρατιέσαι γερά στο ύψος σου και δεν αφήνεις τίποτα να μειώσει την αξία σου.

6. Δε σε νοιάζει τί λένε οι άλλοι.

Κάποτε μπορεί να έδινες σημασία στο τί πιστεύουν και τί λένε οι άλλοι για σένα. Τώρα πια δε σε νοιάζει. Ξέρεις ποιός είσαι και δεν αφήνεις τη γνώμη κανενός να σε επηρεάσει.

7. Έχεις έναν ή δύο πραγματικά κοντινούς φίλους.

Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πόσους φίλους έχουν αλλά τελικά τείνουν να συνειδητοποιήσουν ότι ο αριθμός δε μετράει αλλά η ποιότητα της φιλίας. Στο τέλος της ημέρας, θέλεις πραγματικά κοντινούς ανθρώπους που σε ξέρουν και σε αγαπούν.

8. Μπορείς να αισθανθείς ό,τι δεν είναι σωστό στη ζωή σου.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι απλά να το γνωρίζεις. Είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου και να πεις πως “το ένστικτό μου μου λέει πως αυτό δεν είναι σωστό”.

9. Έχεις ένα χώρο δικό σου.

Δεν χρειάζεται καν να είναι ένα σπίτι ή διαμέρισμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δωμάτιο, μια γωνιά, ένα γραφείο, όπου μπορείς να δημιουργήσεις ή να ξεκουραστείς οπότε το θελήσεις.

Φωτό από: plus.google.com

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons