ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

6 ασκήσεις για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις.

Post by: 07/02/2024 0 comments

Μήπως το μυαλό σου μερικές φορές κολλάει στα αρνητικά; Οι αρνητικές σκέψεις έχουν σοβαρή δύναμη και επιρροή. Εάν δεν είσαι προσεκτικός, μπορούν να πάρουν στα χέρια τους το μυαλό σου και να ασκήσουν την επιρροή τους σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής σου. Μη ξεχνάς ότι μπορείς να επιβληθείς στις σκέψεις σου. Ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση. Ήρθε η ώρα να βγούν από το κεφάλι σου όλα τα αρνητικά.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να αποσπάς την προσοχή του μυαλού σου μακριά από τα αρνητικά, οπότε, κάποιες θετικές σκέψεις θα έχουν την ευκαιρία να γλιστρήσουν μέσα του.

  1. Κουνήσου

Μετακίνησε το σώμα σου. Πήγαινε γιόγκα, πήγαινε μια βόλτα, γράψου στο γυμναστήριο. Απλά κίνησε το σώμα σου. Εστιάζοντας την ενέργειά σου στο σώμα σου, τραβάς μακριά από το μυαλό σου τις αρνητικές σκέψεις.

  1. Ό,τι σκέφτεσαι είσαι

Είμαστε όλοι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τη δική μας συναισθηματική υγεία και την ευημερία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτά που λέμε στον εαυτό μας ξανά και ξανά για μέρες, εβδομάδες, μήνες και μερικές φορές χρόνια, έχουν δραματικές επιπτώσεις για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τα πράγματα γύρω μας. Το μυαλό είναι ισχυρό και σε ένα δευτερόλεπτο, μπορεί να ανυψώσει ή να συντρίψει τη διάθεσή σου.

  1. Φύγε μακριά από οτιδήποτε σου φέρνει αρνητικές σκέψεις

Από ένα τραγούδι που σου φέρνει στο μυαλό ένα χωρισμό μέχρι ένα μέρος που δεν πέρασες όμορφα. Όσο αφήνεις τον εαυτό σου κοντά σε αρνητικά ερεθίσματα, τόσο οι σκέψεις δε θα σωπαίνουν. Τόσο θα βασανίζεσαι.

  1. Συναναστρέψου τους θετικούς ανθρώπους

Μα πώς να σταματήσουν οι αρνητικές σκέψεις όταν συναναστρέφεσαι ανθρώπους αρνητικούς και μίζερους; Μίλα με ανθρώπους που μπορεί να θέσουν στα πράγματα μια προοπτική και μια ελπίδα. Σταμάτα να έχεις γύρω σου ανθρώπους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βλέπουν τα προβλήματα και τα αρνητικά της ζωής. Είναι βέβαιο ότι θα σε επηρεάσουν. Βάλε στη ζωή σου αισιόδοξους ανθρώπους με χαρά και κέφι.

  1. Κάνε μια λίστα με πέντε πράγματα που είσαι ευγνώμων

Όντας ευγνώμων, βοηθάς τον εαυτό σου να εκτιμήσει αυτό που ήδη έχεις. Κάθε φορά που έρχεται μια αρνητική σκέψη, αντιστάθμισέ τη με μια θετική. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι που έχεις όσα έχεις. Την υγεία σου, τους φίλους σου, τη δουλειά σου. Μη ξεχνάς ό,τι σου χει προσφέρει η ζωή.

  1. Αντικατάστησε τις αρνητικές σου σκέψεις

Μην πολεμάς τις αρνητικές σου σκέψεις, προσπαθώντας να τις αλλάξεις. Οι αρνητικές σκέψεις δεν αλλάζουν. Είναι προτιμότερο με το που τις αντιληφθείς, αμέσως να σκεφτείς κάτι εντελώς διαφορετικό, να στρέψεις το μυαλό σου σε μια ολωσδιόλου διαφορετική σκέψη.

Φωτό από: Pixabay / Pexels

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons