ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο του Sebastian Fitzek: Το Δέμα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 27/05/2019 0 comments

Sebastian Fitzek

Το Δέμα

Εκδόσεις Διόπτρα

Μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου

 

Εσύ που λατρεύεις τα θρίλερ, με το μυθιστόρημα αυτό, θα χορτάσεις φόβο και αγωνία. Πολύ δυνατό!

Τα ερωτήματα που θέτουν οι σελίδες του είναι: ποια είναι η φαντασία και ποια η πραγματικότητα; πότε η λογική γίνεται παράνοια; γίνεται η αγάπη, αρρώστια εξουσίας; είναι οι κοντινοί σου άνθρωποι φίλοι ή εχθροί;

Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που βασίζεται στις αρχές της ψυχολογίας, αφού η ηρωίδα του, η Έμα, είναι ψυχολόγος που, ταυτόχρονα, έχει μεγαλώσει παρηγορώντας τόν εαυτό της με ένα ψέμα. Κι ενώ έχει κάνει πολλή ψυχανάλυση, βρίσκει ξανά τον εαυτό της να έχει φτάσει στα όρια της παράνοιας, αφού της συμβαίνουν ψυχωτικά γεγονότα που οι γύρω της τα αμφισβητούν.

Η Δόκτορ Έμα Στάιν, είναι παντρεμένη με τον Φίλιπ, ερευνητή εγκληματολογίας στην Αστυνομία. Έχει δύο φίλους, τη Σίλβια και τον καθηγητή νομικής και συμμαθητή του πατέρα της, Κόνραντ.

Η ευαισθησία και η ευφυΐα της, τη φέρνει αντιμέτωπη με ανατρεπτικά γεγονότα, που η στάση της τα προκαλεί. Ή τα προκαλούν οι άλλοι και τα φορτώνουν στις ευαισθησίες της;

Ένα βράδυ, σε ένα ξενοδοχείο, της συμβαίνει ένα δραματικό γεγονός που σημαδεύει τη ζωή της. Ο “Κουρέας”, ένας ψυχοπαθής που βιάζει γυναίκες και τις κουρεύει, διαλέγει την Έμα, ως το επόμενο θύμα του. Το ψυχικό τραύμα που της προκαλεί το γεγονός είναι βαθύ, καθώς μαζί με το βιασμό που υφίσταται, χάνει και το παιδί που κυοφορεί. Για να ξεπεράσει το σοκ, μένει για μήνες κλεισμένη στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού της, ενισχυμένο με κάμερες, συστήματα ασφαλείας και ηλεκτρονικά καλώδια συναγερμού. Και ενώ προσπαθεί να ξεπεράσει το τραύμα με φάρμακα και με την προστασία του άντρα της, μπαίνει στη ζωή της ένα δέμα. Της το αφήνει ο ταχυδρόμος και προορίζεται για έναν άγνωστο γείτονα, που μένει δίπλα της. Όμως, ο διπλανός κήπος και το διπλανό σπίτι, φαίνονται ακατοίκητα εδώ και χρόνια.

Η περιέργειά της την ωθεί να ανοίξει το δέμα και αυτό που βρίσκε μέσα, πυροδοτεί ένα νέο εφιάλτη στην ήδη ταραγμένη ζωή της.

Τώρα η Έμα θεωρείται πάλι ψεύτρα από τους δικούς της ανθρώπους, όπως όταν ήταν μικρή. Τότε, έβλεπε τον “αόρατο” Άρθουρ, μέσα στην ντουλάπα της και έπρεπε για χρόνια να κάνει ψυχοθεραπεία.

Ευτυχώς, βρίσκεται ο δόκτορας Ροτ, που αμφισβητώντας τα προφανή, κάνει ένα ψυχολογικό πείραμα και φέρνει στο φως την αλήθεια.

Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ, έχει γράψει ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση, με πολύ καλή γνώση του βάθους της ψυχής, της φαρμακολογίας, των ψυχικών διαταραχών και διαστροφών, μια ιστορία που σου σηκώνει κυριολεκτικά την τρίχα και σε αναστατώνει για τα καλά. Φυσικά, ως θρίλερ, το μυθιστόρημα έχει και όλα τα αστυνομικά στοιχεία που αποκαλύπτει στον αναγνώστη ο συγγραφέας, λίγα-λίγα και αφού τον μπερδέψει για τα καλά.

Αν αγαπάς τα θρίλερ, μη σου ξεφύγει!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons