ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο του Μάικ Βάικινγκ: Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 25/05/2020 0 comments

Μάικ Βάικινγκ

Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων

Ανακαλύψτε πώς οι όμορφες στιγμές
χτίζουν το δρόμο για την ευτυχία

Εκδόσεις Μίνωας

 

Μια όαση θετικής ενέργειας. Ό,τι καλύτερο χρειάζεται η αναγνώστρια ή ο αναγνώστης για να χτίσει την ευτυχία του.

Το βιβλίο αυτογνωσίας “Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων” είναι η χαρά της ζωής η ίδια. Έγχρωμο, γεμάτο φωτογραφίες που εκφράζουν συναισθήματα αγάπης και νοσταλγίας, σε μαθαίνει πώς να χτίζεις ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρείς στη μνήμη σου.

Γραμμένο με άμεσο και δημιουργικό τρόπο – αφού ο συγγραφέας, συχνά με χιούμορ, μας περιγράφει και τις δικές του αναμνήσεις – ανακαλύπτουμε δεκάδες ιστορίες, ψυχολογικές έρευνες, μελέτες και συμβουλές. Ο Μάικ Βάικινγκ καταφέρνει να γεμίσει με ελπίδα την καρδιά μας. Η μέθοδος να δημιουργείς ευτυχισμένες αναμνήσεις γίνεται κτήμα σου βήμα-βήμα και μαθαίνεις με πόσους πολλούς τρόπους μπορείς να το κάνεις επιτυχημένα. Οι ευτυχισμένες αναμνήσεις τώρα, είναι το κλειδί για ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Ο Δανός Μάικ Βάικινγκ, είναι ο συγγραφέας των παγκόσμιων best sellers “Hygge” και “Lykke”, βιβλία που έγραψε μελετώντας για πολλά χρόνια ερωτηματολόγια ανθρώπων με θέμα την ευτυχία, αφού εργάζεται στο Ινστιτούτο Έρευνας Ευτυχίας.

Αφού σου εξηγήσει την περιορισμένη δυνατότητα αποθήκευσης της μνήμης, σε συμβουλεύει να ζεις συνεχώς νέες εμπειρίες, γιατί αυτές τις βιωματικές στιγμές μπορεί ευκολότερα να απομνημονεύσει ο νους μας. Σου εξηγεί επίσης πώς λειτουργεί η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος στον εγκέφαλό μας, και σου προτείνει πρωτότυπους τρόπους να φτιάξεις το δικό σου “μουσείο” αναμνήσεων.

Στο τέλος του βιβλίου, σου δίνει δώδεκα συμβουλές για το πώς να οργανώσεις μια ευτυχισμένη χρονιά, κάνοντας κάθε μήνα του χρόνου κάτι όμορφο και ευτυχισμένο.

Πολύ καλή η μετάφραση της Νοέλας Ελιασά.

Κάθε σελίδα του βιβλίου, πλούσια σε εμπνευστικές φωτογραφίες και χαριτωμένα σκίτσα, θα σε γεμίσει χαρά. Είναι υπέροχο, θα σε κάνει ευτυχισμένο. Κράτησέ το κοντά σου και διάβαζέ το όταν θέλεις να ανέβεις ψυχικά

Απλά, υπέροχο!

 

Πηγή: www.vivlio.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons