ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο της Λύντια Τρίχα: Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 03/02/2020 0 comments

Λύντια Τρίχα

Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο

Εκδόσεις Πόλις

 

Δεν έχει σημασία να είσαι φιλόζωη ή όχι, οι “Επτά Σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι”, θα σε γεμίζουν αγάπη, γλύκα, ανθρωπιά, νοσταλγία, χαρά.

Η Λύντια Τρίχα, συγγραφέας και φιλόζωη, γράφει εφτά ιστορίες για τη ζωή εφτά σκύλων που πέρασαν από τη δική της ζωή και την πλούτισαν με συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας και αφοσίωσης.

Οι επτά σκύλοι αυτοβιογραφούνται, αφού μιλούν σε πρώτο πρόσωπο και αφηγούνται οι ίδιοι τη ζωή τους, τις σκανταλιές τους, τη σχέση τους με τα αφεντικά τους, με τους επισκέπτες της οικογένειας, με τα έπιπλα του σπιτιού, παρασύροντας σαν άνθρωποι τον κόσμο γύρω τους. Νοσταλγικές αναμνήσεις για σχέσεις ζωής.

Η πένα της συγγραφέως, με πολλή διεισδυτικότητα, περιγράφει λεπτομέρειες από την καθημερινότητα των εφτά αυτών ψυχών, σαν και η ίδια να ήταν σκύλος.

Οι εφτά σκύλοι, είναι εφτά διαφορετικές προσωπικότητες, τόσο όμοιες με τους ανθρώπους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι άνθρωποι. Εντυπωσιάζει η διαφορά των χαρακτήρων τους, κανένας δεν έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον άλλον: ο ατρόμητος, η λαίμαργη, η σνομπ, ο βιβλιοφάγος, η σιωπηλή, ο ερωτιάρης, η άτακτη.

Άλλα είναι αδέσποτα, άλλα αγορασμένα, από pet shops, υιοθετημένα από φίλους, άλλα μπάσταρδα, ημίαιμα ή με πεντιγκρί, όλα όμως θα ζήσουν την ίδια αγάπη, περιποίηση, φιλοξενία και τις φροντίδες που αξίζει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, η συγγραφέας παραθέτει σύντομες πληροφορίες για τις ιδιότητες των σκυλιών – όπως ας πούμε ότι υπάρχουν έντεκα τρόποι γαυγίσματος – και αναφέρει διάσημα ιστορικά πρόσωπα και τι ράτσα σκύλων είχε ο καθένας… ακόμα και τα ονόματα των σκύλων.

Μέσα στα περιστατικά γεμάτα χιούμορ που περιγράφει η συγγραφέας, ξεχωρίζει αυτό της γειτόνισσας που συμβουλεύει την ίδια τη συγγραφέα “το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο”, επειδή το μικρό ζιζάνιο γαύγιζε συνεχώς.

Θα περάσεις ένα υπέροχο απόγευμα συντροφιά με το πλημμυρισμένο από συναισθήματα, νοσταλγία και αγάπη βιβλίο “Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούνται”. Ειδικά αν έχεις δικό σου σκύλο, θα ταυτιστείς τόσο πολύ με τις καλογραμμένες ιστορίες που θα ξεδιπλωθούν μπροστά σου… που ούτε το φαντάζεσαι.

Θα το αγαπήσεις. Είναι πρωτότυπο, διαφορετικό και αυθεντικό.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons