ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο της Αλέκας Ζωγράφου: Αγάπη όπως… αλμύρα, παρουσίαση και κριτική του βιβλίου.

Post by: 15/10/2018 0 comments

Αλέκα Ζωγράφου

Αγάπη όπως… αλμύρα

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη, την αφοσίωση, την προδοσία, το συμβιβασμό με γνώμονα το συμφέρον, τις κρυμμένες αλήθειες, τις συμπτώσεις, τη δεύτερη ευκαιρία.

  • Ηρωίδα του βιβλίου είναι η Λίζα, που, περνάει τα καλοκαίρια της στο Ρέθυμνο και δίνει από μικρή την καρδιά της στο Λευτέρη. Μεγαλώνοντας, θα σπουδάσουν μαζί και θα γίνουν “ένα”, ώσπου ο Λευτέρης να πάρει το πτυχίο της αρχιτεκτονικής και να γυρίσει στο Ρέθυμνο για να εργαστεί στο γραφείο του πατέρα του.Τότε, ανατρέπονται όλα. Ο πατέρας του Λευτέρη, που οφείλει πολλά σε ένα πλούσιο συντοπίτη του, πιέζει το Λευτέρη να παντρευτεί την νεαρή κόρη του συνεργάτη του. Δουλειές, λεφτά, γνωριμίες και ένας γάμος θα επισφραγίσει τη στέρεη συνεργασία των δύο αντρών.

    Καθώς ο Λευτέρης υποχωρεί, η Λίζα ετοιμάζει την εκδίκησή της: να κάνει σχέση με τον κοινό τους φίλο, Σήφη, τον κολλητό του Λευτέρη. Ο Σήφης, μαθαίνοντας τα νέα για την υποχώρηση του Λευτέρη στις επιθυμίες του πατέρα του, εξομολογείται τον ανομολόγητο έρωτά του στη Λίζα.

    Όλη η παρέα αναστατώνεται από τα νέα. Ο Λευτέρης που έχει συνδεθεί με τη νεαρή Ρηνιώ και ο Σήφης με τη Λίζα. Όμως, ενώ η Λίζα δέχεται την πρόταση του Σήφη με κίνητρο την εκδίκηση, σιγά-σιγά τον αγαπάει. Ο Λευτέρης οργίζεται μαθαίνοντας για τη σχέση με την πρώην του και όλες οι φιλίες διαλύονται. Μεθυσμένος ένα βράδυ, ο Λευτέρης στήνει καρτέρι στον Σήφη, προκειμένου να λογαριαστούν. Η έκβαση της συνάντησης θα ανατρέψει και θα καταστρέψει τις ζωές όλων, αφού εκείνο το βράδυ θα έρθουν τα πάνω-κάτω.

  • Η δραματική συνέχεια της ιστορίας, αναδεικνύει τους θύτες και τα θύματα, τον πόνο, τη δυστυχία, την οδύνη και την ανατροπή που φέρνει μια αχτίνα ευτυχίας στη ζωή της Λίζας.
  • Όλα τα τραγικά γεγονότα ξεκινούν από την υποχωρητικότητα, την αναποφασιστικότητα και την έλλειψη δυναμισμού στο χαρακτήρα του ήρωα του βιβλίου, Λευτέρη.
  • Η ηρωίδα, πάλι, είναι μια αφοσιωμένη γυναίκα, γεμάτη δύναμη ψυχής και αντοχή στις ανατροπές που φέρνει η ζωή. Ακόμα και στη δυστυχία, πονάει αλλά προχωράει μπροστά.
  • Το μυθιστόρημα έχει άρωμα Ρεθύμνου. Τα σημαντικότερα γεγονότα, το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής, διαδραματίζεται στο Ρέθυμνο. Χαρακτηριστικά αναφέρονται όχι μόνο συγκεκριμένα σημεία της πόλης, αλλά οι παραλίες, τα τουριστικά σημεία και οι αντιπροσωπευτικές λιχουδιές της τοπικής κουζίνας.
  • Θα περάσεις ευχάριστα τις δροσερές μέρες του φθινοπώρου, με ένα μυθιστόρημα που θα το αφήσεις όταν τελειώσεις τις σελίδες του.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons