ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο της Agatha Christie: Σίκαλη στην τσέπη, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 17/02/2020 0 comments

Agatha Christie

Σίκαλη στην τσέπη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Τέτοια αστυνομικά μυθιστορήματα, μάλιστα! Δεν είναι τυχαίο το όνομα της Άγκαθα Κρίστι, μετρ του είδους. Ξέρει να γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα που δεν βασανίζουν τον αναγνώστη με ανώφελες περιγραφές βίας και δυσάρεστες φρικαλεότητες.

Εδώ το μυθιστόρημα είναι μια πνευματική άσκηση, ένα παιχνίδι λογικής. Το έγκλημα είναι η αφορμή για τη βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και το λύσιμο ενός παζλ στοιχείων ή γεγονότων, με επαγωγική μέθοδο σκέψης.

Φυσικά, η συγγραφέας, με μαεστρία σου περιγράφει όλους τους σχετικούς με το έγκλημα ήρωές της σαν υποψήφιους δολοφόνους. Εκεί που οι υποψίες σου πέφτουν στον ένα ήρωα του έργου, ξαφνικά, ένα νέο στοιχείο εμφανίζεται και οι υποψίες σου στρέφονται αλλού.

Εδώ, στη “Σίκαλη στην τσέπη” πεθαίνει ο μεσήλικας επιχειρηματίας Ρεξ Φόρτεσκιου στο γραφείο του. Ο θάνατός του οφείλεται σε δηλητηρίαση από τοξίνη και είναι δολοφονική ενέργεια.

Και το πιο μεγάλο μυστήριο, είναι κάποιοι σπόροι σίκαλης που βρίσκονται στην τσέπη του σακακιού του θύματος.

Ύποπτοι είναι η πολύ νεαρότερη δεύτερη σύζυγός του, ο γενικός κληρονόμος και γιος του, η σύζυγος του γιού του, οι υπηρέτες του αρχοντικού, η αδελφή της πρώτης γυναίκας του, που μένει ακόμα σε δικό της διαμέρισμα στο αρχοντικό. Σύντομα, καταφθάνει από την Αφρική και ο δεύτερος γιος του, το απολωλός πρόβατο της οικογένειας, με τη δική του σύζυγο.

Ο επιθεωρητής Νιλ, με τη συνδρομή της ερασιτέχνιδος ντεντέκτιβ μις Μαρπλ, προσπαθούν να βρουν τα ίχνη του δολοφόνου, ακολουθώντας πολύ διαφορετική προσέγγιση καθένας τους.

Γιατί τα πτώματα θα πληθύνουν και θα βγουν στη φόρα πολλά μυστικά από το παρελθόν της οικογένειας.

Όμως, η μις Μαρπλ, με σταθερό ρυθμό, ανακαλύπτει τα κίνητρα και τον τρόπο σκέψης του δολοφόνου, μπαίνοντας στο μυαλό του και συλλαμβάνοντας το σχέδιό του.

Θα περάσεις υπέροχα, θα το απολαύσεις, θα ακονίσεις τη σκέψη σου και θα ανακαλύψεις πως δεν είναι εύκολο να έχεις αστυνομικό δαιμόνιο.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons