ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

“Το Κορίτσι του Καιρού”, το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Τσεμπερλίδου – εκδόσεις Ψυχογιός.

Post by: 10/02/2020 0 comments

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Το Κορίτσι του Καιρού

Εκδόσεις Ψυχογιός

Κάθε εβδομάδα σου παρουσιάζω ένα βιβλίο που διάβασα.

Αυτή την εβδομάδα, όμως… σου παρουσιάζω ένα βιβλίο που έγραψα: το ολοκαίνουργιο βιβλίο μου, που είναι μυθιστόρημα!

Τίτλος του;

“Το Κορίτσι του Καιρού”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό το νέο μου βιβλίο και ελπίζω να το απολαύσεις και εσύ, διαβάζοντάς το, όπως το απόλαυσα κι εγώ όταν το έγραφα.

Ποια είναι η ιστορία του;

“Το Κορίτσι του Καιρού”, μυθιστόρημα

Την ημέρα που η Στεφανία ξαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρα της ο Θοδωρής, χάνει τη δική του.

Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό.

Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιού του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε.

Αλλά και ο οικονομικός διευθυντής στο κανάλι, όπου εργάζεται η Στεφανία, θεωρεί αυτονόητο πως κάθε εργαζόμενη πρέπει να ανταποκριθεί στις ερωτικές του προτάσεις. Η δε προϊσταμένη της, θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.

Οι πειρασμοί, οι δυσκολίες, τα μυστικά, έρχονται από παντού. Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει το γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή μέσα από δυνατούς δεσμούς αγάπης;

Όταν έγραφα “Το Κορίτσι του Καιρού”

Αναρωτιόμουν: μέσα σε μια θύελλα αλλαγών, υπάρχει αγάπη που μπορεί να μείνει όρθια;

Τι συμβαίνει όταν τα στερεότυπα στους ρόλους του ζευγαριού αντιστρέφονται; αυτό σκεφτόμουν όταν ξεκίνησα να γράφω το νέο μου μυθιστόρημα! Είναι έτοιμο για την αντιστροφή των ρόλων το ζευγάρι; Αντέχει η αγάπη τους την πίεση όταν εκείνος μεγαλώνει τα παιδιά χωρίς να εργάζεται – έστω για ένα διάστημα – και εκείνη εργάζεται, σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό;

Βλέπω γύρω μου ότι κάθε οικογένεια συγκλονίζεται από εξωτερικά γεγονότα και από τα λάθη των μελών της. Έτσι είναι η ζωή. Τα γεγονότα ανατρέπουν με τις προκλήσεις τους τις σταθερές της οικογένειας, τους ρόλους, τη δυναμική κάθε μέλους της.

Εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια, ο πυρήνας της κοινωνίας και του πολιτισμού, είναι η οικογένεια. Για να πετύχει μια κοινωνία, πρέπει να πετύχει η οικογένεια. Θα πετύχει άραγε; η απάντησή μου θα έρθει μέσα από το ολοκαίνουργιο μυθιστόρημά μου.

Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.

Μπορείς να βρεις το ολοκαίνουριο μυθιστόρημα “Το Κορίτσι του Καιρού” σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online βιβλιοπωλεία, εκδόσεις Ψυχογιός.

https://www.psichogios.gr/to-koritsi-toy-kairoy.html

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons