ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δείτε online που βρίσκεται ο Άη Βασίλης αυτή τη στιγμή! (VIDEO)

Post by: 20/12/2018 0 comments

 

Το ότι πετάει νυχτιάτικα πάνω σε ένα έλκηθρο, έχοντας για προωθητική δύναμη 8 ελάφια, ένα από τα οποία (αυτό με τη φωτεινή μύτη… ο Ρούντολφ ντε!!!) εκτελεί και χρέη συγκυβερνήτη και πλοηγού, καθιστά τον Άη Βασίλη εναέριο, θανάσιμο κίνδυνο!

Η NORAD – North American Aerospace Defense Command,όμως, θέλοντας να τον βοηθήσει να εκτελέσει με ασφάλεια το ετήσιο ταξίδι του για να επισκεφτεί τα παιδιά και να τους μοιράσει τα δώρα τους, δημιούργησε το σύστημα εντοπισμού του Άη Βασίλη.

Το site NORAD Santa παρακολουθεί το ταξίδι του Άη Βασίλη από το Βόριο Πόλο μέχρι τα σπίτια μας κάθε χρόνο. Μια σειρά από εξελιγμένα ραντάρ που βρίσκονται γύρω από το Βόρειο Πόλο, στον Καναδά και της Αλάσκα, αρκετοί δορυφόροι με θερμικές κάμερες σε όλο τον κόσμο και ένα σμήνος από πολεμικά αεροπλάνα F-18 παρακολουθούν και συνοδεύουν τον Άη Βασίλη στο ταξίδι του!

Βέβαια, η NORAD, παρά τον εξαιρετικά προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει, δεν μπορεί να ξέρει πόσα ακριβώς σπίτια θα προλάβει να επισκεφτεί ο Άη Βασίλης μέσα σε μια νύχτα. Η καλύτερη της εκτίμηση είναι ότι γίνεται διαστολή του χρόνου. Ο Άη Βασίλης έχει διαφορετική αίσθηση του χρόνου και αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως ένα 24ωρο, στον κόσμο του Άη Βασίλη μπορεί να διαρκεί εβδομάδες ή και μήνες.

Το σύστημα εντοπισμού του Άη Βασίλη έχει παράδοση πάνω από μισό αιώνα, όταν ο πρόδρομος της NORAD, η CONAD ξεκίνησε να παρακολουθεί το ταξίδι του το 1955. Ένα λάθος τηλέφωνο του Άη Βασίλη στη διαφήμιση ενός πολυκαταστήματος, είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να καλέσουν το τηλεφωνικό κέντρο της CONAD. Ο Συνταγματάρχης Χάρι Σουπ θέλοντας να μην απογοητεύσει τα παιδιά, έδωσε εντολή στο προσωπικό να τους δίνει το στίγμα του Ά Βασίλη. Έτσι, ξεκίνησε μία παράδοση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Το site της NORAD ξεκίνησε το 1998 και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες για να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, έχει παιχνίδια, ταινιούλες, μουσικές, εκπαιδευτικές πληροφορίες και πολλά άλλα.

Απολαύστε το!

www.noradsanta.org

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons