ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 Social Media για να σχεδιάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Post by: 05/07/2018 0 comments

Το ζούμε όλοι. Πλέον οι καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν από το internet! Προορισμοί, φωτογραφίες, χάρτες, λιμάνια, πτήσεις, ξενοδοχεία, τιμές, καιρός, παραλίες, αξιοθέατα, εστιατόρια, γνώμες φίλων, τα πάντα μπορεί να βρει κανείς. Ειδικά τα Κοινωνικά Μέσα έχουν αρχίσει να παίζουν πολύ ενεργό ρόλο αφού η γνώμη των φίλων μας, μετράει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε πληρωμένο άρθρο. Να πώς να οργανώσετε τις καλύτερες (και ίσως τις φτηνότερες) διακοπές που κάνατε ποτέ!

  1. Trip Advisor

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο μπορεί να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για όποιον προορισμό θέλετε. Είναι ένας προσωπικός ταξιδιωτικός πράκτορας που σας προτείνει ιδέες για αξέχαστες διακοπές.

  1. Airbnb

Αφού αποφασίσετε πού θα πάτε, πρέπει να βρείτε που θα μείνετε. Το Αirbnb είναι ένα πολύ χρήσιμο κοινωνικό μέσο που σας επιτρέπει να βρίσκετε φτηνά αλλά αξιοπρεπή καταλύματα. Η λογική είναι ότι νοικιάζετε κατευθείαν από ιδιώτες οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν έναν πλεονάζοντα χώρο του σπιτιού τους. Οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα σπίτια, τα δωμάτια ή τους χώρους τους, αναγράφουν τιμές, δίνουν λεπτομέρειες για το τι προσφέρουν, πού βρίσκονται και κυρίως έχουν κριτικές από άλλους χρήστες στο προφίλ τους ώστε να έχετε μία εικόνα της κατάστασης. Έτσι απολαμβάνετε μια πιο σπιτική ατμόσφαιρα χωρίς μεσίτες και πράκτορες.

  1. Facebook

Μια άλλη καλή πηγή πληροφοριών είναι το Facebook. Η εφαρμογή Places επιτρέπει στους χρήστες να σημειώσουν στο χάρτη τα μέρη που έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς. Βρείτε ποιοι φίλοι σας έχουν επισκεφθεί το μέρος που θέλετε και στείλτε τους μήνυμα. Επίσης πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν τις δικές τους σελίδες στο Facebook πλέον, οπότε μπορείτε εύκολα να κάνετε όποια ερώτηση θέλετε ή να δείτε τις τρέχουσες προσφορές τους.

  1. Google Flight

Αφού βρήκατε και δωμάτιο, βρείτε και πως και πότε θα πάτε εκεί. Αν θέλετε να πάτε και αεροπορικά το Google έχει ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο. Αν πληκτρολογήσετε τη λέξη Flight και μετά το αεροδρόμιο αναχώρησης και άφιξης στο Google, θα σας βγάλει όλες τις διαθέσιμες, απ’ ευθείας πτήσεις. Έτσι μπορείτε εύκολα να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις επιλογές σας.

  1. Vayable

Ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείτε να αγοράσετε τουριστικές υπηρεσίες, ξεναγήσεις, ειδικές επισκέψεις από ντόπιους, ερασιτέχνες ξεναγούς/οδηγούς/βοηθούς. Χωρίς προμήθειες για τουριστικούς πράκτορες και μεσάζοντες που ανεβάζουν το κόστος. Γενικά, να ζήσετε σε ένα μέρος όπως ζουν οι ντόπιοι και να τους υποστηρίξετε και οικονομικά. Μπορείτε να κλείσετε μία από τις διαθέσιμες εμπειρίες, αλλά αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για κάτι πιο εξειδικευμένο!

 

Καλές διακοπές!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons