ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5 μυστικά για να βρεις κάποιον στα social media.

Post by: 03/06/2021 0 comments
  • Βρες κάποιον παλιό γνωστόι μέσα από το Facebook, το Instagram ή το Twitter.
  • Χρησιμοποίησε τα φίλτρα του Facebook για να περιορίσεις τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
  • Φτάσε στο προφίλ που ψάχνεις μέσω κοινού φίλου στο Facbook.
  • Ψάξε με βάση το τηλέφωνο ή το email αν το ξέρεις.
  • Αναζήτησε πληροφορίες στο Google από εικόνες και βίντεο.

Τα social media είναι ο πιο εύκολος τρόπος να είσαι σε επαφή σε φίλους και γνωστούς. Όμως, με τόσα εκατομμύρια χρήστες, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις μια φίλη από τα παλιά, μια γνωριμία από το παρελθόν, έναν μακρινό συγγενή, μια συμμαθήτρια, έναν συνεργάτη. Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες χρήστες με το ίδιο όνομα ή το όνομά τους μπορεί να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και δεν ξέρεις ακριβώς πώς γράφεται.

Τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα είναι το Facebook, το Instagram, το Twitter, το LinkedIn και το Pinterest. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε αυτά τα μέσα μπορεί να σε κάνουν να χαθείς ανάμεσα σε συνωνυμίες, παραπλήσια ονόματα, υποκοριστικά, ψευδώνυμα και ανενεργούς χρήστες.

Πώς θα βρεις αυτόν που ψάχνεις με 5 βήματα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι αν εντοπίσεις κάποιον στα social media, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να κάνεις.

  1. Ξεκίνα με απλή αναζήτηση.

Όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ειδικό πεδίο αναζήτησης. Πληκτρολόγησε το όνομα που ψάχνεις και δες τα αποτελέσματα. Αν τα άτομα είναι πολλά, εφάρμοσε κάποια φίλτρα.

Για παράδειγμα, στο Facebook, που είναι και το μεγαλύτερο κοινωνικό μέσο, πληκτρολογείς το όνομα που ψάχνεις στο search, μετά πατάς στο «άτομα» και εφαρμόζεις διάφορα φίλτρα όπως πόλη, εκπαίδευση ή δουλειά, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αποτελεσμάτων της αναζήτησης.

  1. Χρησιμοποίησε έναν κοινό φίλο.

Αν πιστεύεις ότι αυτός που ψάχνεις διατηρεί επαφές με κάποιο δικό σου φίλο, ψάξε τον στη λίστα των φίλων του φίλου σου. Από τους κοινούς σας φίλους, ίσως καταφέρεις να ανακαλύψεις το προφίλ του. Αν η λίστα των φίλων του δεν είναι δημόσια, μπορείς να δεις ποιοι έκαναν Like και σχόλια στη  φωτογραφία του προφίλ του. Ίσως είσαι τυχερή και αυτός που ψάχνεις να είναι εκεί.

Μια άλλη λύση είναι, αφού έχετε κάποιο κοινό φίλο, να ψάξεις ανάμεσα στη λίστα του Facebook «άτομα που ίσως γνωρίζετε». Ίσως αυτός που ψάχνεις να βρίσκεται εκεί.

  1. Ψάξε μέσω ενός web address.

Μπορείς να ψάξεις στο internet μια σειρά από διευθύνσεις οι οποίες περιέχουν το όνομα που θέλεις.

Για παράδειγμα, βάζεις τη διεύθυνση του Facebook και στο τέλος το όνομα που ψάχνεις, δηλαδή https://www.facebook.com/willsmith και θα σου βγάλει το προφίλ του.

Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κοινωνικά δίκτυα:

  1. Κάνε αντίστροφη αναζήτηση.

Αν ξέρεις το τηλέφωνο ή το email του, μπορείς να το πληκτρολογήσεις στην αναζήτηση και να σου βγάλει αυτόν που ψάχνεις. Φτάνει βέβαια αυτά τα στοιχεία να είναι δημόσια και όχι απόρρητα.

  1. Χρησιμοποίησε το Google.

Πάντα μια αναζήτηση στο Google βοηθάει. Πληκτρολόγησε το όνομα, την τοποθεσία και όποιες άλλες πληροφορίες γνωρίζεις για να περιορίσεις τα αποτελέσματα.

Μην ψάχνεις μόνο στην κύρια σελίδα του Google, αλλά και στις εικόνες και στα video.

Ανάμεσα στις εικόνες που θα σου βγάλει, μπορεί να είναι και αυτός που ψάχνεις. Κάνοντας κλικ στην εικόνα, θα σε οδηγήσει στο site που είναι ανεβασμένη και από εκεί, ίσως μπορείς να αντλήσεις περισσότερες πληροφορίες.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons