ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γίγαντες με Λουκάνικα και πιπεριές

Post by: 07/03/2015 0 comments

Οι γίγαντες είναι από τα αγαπημένα ελληνικά προϊόντα που προτιμούν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά! Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια πιο πικάντικη συνταγή για γίγαντες, που να σπάσουν τη ρουτίνα του κλασικού πιάτου κα να το μεταμορφώσουν σε πιο πλήρες φαγητό!

 
ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο γίγαντες του  μισού κιλού μάρκα επιλογής σας
  • 4 καρότα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • Σέλινο και ένα κομμάτι σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 3 μεγάλα πράσα
  • Μπορείτε να προσθέσετε και ντομάτες
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • Νερό
  • Λουκάνικο της αρεσκείας σας και στην αναλογία που προτιμάτε. Το χωριάτικο αρωματίζει διαφορετικά το φαγητό
  • Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μπέικον

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από το προηγούμενο βράδυ ,αφήνουμε σε λεκάνη με νερό τους γίγαντες.
  2. Ξεπλένουμε και βράζουμε για 30 λεπτά στην κατσαρόλα ή στην χύτρα ανάλογα με τις οδηγίες της (γίνονται νοστιμότεροι και πιο εύκολα).
  3. Σε ένα ταψί απλώνουμε τους γίγαντες και κόβουμε όλα τα υλικά σε κομμάτια τα λαχανικά ψιλοκομμένα τα λουκάνικα σε μεγαλύτερα κομμάτια.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και νερό.
  5. Κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο.

 
Καλή επιτυχία!
 
Φωτό από: Μαρία Τζιβανάκη 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons