Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κριθαράκι με αρακά και πέστο μαϊντανού.

Μια υπέροχη ιδέα για να μαγειρέψετε τον αρακά. Φτιάξτε μπόλικο πέστο για να έχετε στη διάθεσή σας για άλλες χρήσεις.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γραμμάρια κριθαράκι
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκο αρακά
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το πέστο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 2 φλιτζάνια πλατύφυλλο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με το μηχάνημα σε λειτουργία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Κρατάμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού από το πέστο και το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
  2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε το κριθαράκι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 4 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει al dente το κριθαράκι μας. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασε το κριθαράκι στο πέστο. Έπειτα σουρώνουμε το κριθαράκι και τον αρακά και τα ανακατεύουμε με την πέστο.
  3. Σερβίρουμε με ένα μπολ φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας στο πλάι.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates