Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κουκιά στο φούρνο.

Ένα φαγητό εξαιρετικά υγιεινό αλλά και νόστιμο. Συνοδεύεται θαυμάσια από ταραμοσαλάτα, χωριάτικο ψωμί και κόκκινο κρασί.

Υλικά  (για 4 άτομα)

  • ½ κιλό ξερά κουκιά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανη
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 4-5 ντοματίνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κουκιά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα για 10 τουλάχιστον ώρες.
  2. Την επομένη τρίβουμε με τα χέρια μας τα κουκιά ώστε να φύγουν αρκετά φλούδια και μαύρα τόξα.
  3. Βράζουμε τα κουκιά για 45 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, αλατοπίπερο, 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του χρόνου βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ώστε το φαγητό να μη μείνει με πολύ ζουμί.
  4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates