ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χυλοπίτες Πηλίου στιγμής με κόκκινο πιπέρι

Post by: 10/01/2015 0 comments

Μετά από την κρεατοφαγία των ημερών, ξεκινάμε με το πιο απλό και εύκολο φαγητό της στιγμής. Σε λίγα λεπτά στο πιάτο σας.

 

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό χυλοπίτες φαρδιές Πηλίου
  • 400 γραμμάρια φέτα κατσικίσια
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι*

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Βγάζετε τις χυλοπίτες από το νερό με την τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα μπωλ.
  3. Τρίβετε με το χέρι τη φέτα και ανακατεύετε.
  4. Τέλος ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι.
  5. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ό,τι αρωματικό θέλετε: μαϊντανό, ρίγανη, θρούμπη, θυμάρι (όχι όλα μαζί, ένα από όλα).

 

*Το κόκκινο πιπέρι ΔΕΝ είναι στην πραγματικότητα πιπέρι, είναι οι σπόροι ενός δένδρου. Δεν καίει, αλλά έχει μια μυρωδιά σαν του σχίνου. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, το αντικαθιστάτε με μπούκοβο.

 

Καλή επιτυχία!

 

Φωτό από: Μαριάννα Τσεμπερλίδου

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons