ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει έρωτας αποτυχημένος.

Post by: 15/02/2020 0 comments

Οι άνθρωποι κλαίμε για τους έρωτές μας συχνά, τους χαρακτηρίζουμε αποτυχημένους και αναθεματίζουμε ορισμένους που ήρθαν στη ζωή μας και δε μας πρόσφεραν θετικά συναισθήματα.

Αν μπορούσαμε να εμβαθύνουμε στο νόημα της ζωής, θα διαπιστώναμε πως όλα στη ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο.  Ουσιαστικά, δεν υπάρχει αποτυχία, δεν υπάρχει αυτό που ο πληγωμένος μας εγωισμός προσπαθεί να μας πείσει ώστε να μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στη θλίψη.

Κανένας έρωτας δεν είναι αποτυχημένος, όλα έρχονται στη ζωή μας για να μας διδάξουν κάτι. Ακόμα και αν την αγκαλιά που ήθελες δεν κέρδισες, κατάκτησες ένα μάθημα ζωής το οποίο σε ώθησε να εξελιχθείς και να ανέβεις ένα επίπεδο παραπάνω. Ένας άνθρωπος που σε αγαπάει μόνο δε θα σε βοηθήσει ποτέ να εξελιχθείς όπως εκείνος που σε πλήγωσε και σε έκανε να αισθανθείς άσχημα.

Κανένας έρωτας δεν έρχεται στη ζωή μας τυχαία. Όλοι έρχονται για να μας διαπλάσουν σε κάτι καλύτερο, για να μας βοηθήσουν να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω στο δύσκολο δρόμο κατάκτησης του εαυτού μας, έναν δρόμο ο οποίος δεν τελειώνει ποτέ.

Να νοιώθεις ευγνωμοσύνη για όλους τους έρωτες που πέρασαν από τη ζωή σου. Όλοι τους είχαν αξία! Ακόμα και εκείνοι που δεν ευδοκίμησαν, ακόμα και εκείνοι που σε πλήγωσαν, ακόμα και εκείνοι που άφησαν μέσα και έξω σου πληγές.

Κανένας έρωτας δεν είναι αποτυχημένος. Όλοι τους είναι πολύτιμα μαθήματα ζωής.

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη – Δημοσιογράφος και συγγραφέας

Φωτό από: PimaCott

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons