ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

11 φόβους που έχει κάθε γονιός και πώς να τους αντιμετωπίσεις

Post by: 30/09/2018 0 comments

Το άγχος και ο πανικός είναι κακοί σύμβουλοι για ένα γονιό. Ηρέμησε και δες πως κάποιες φορές ίσως και να μεγαλοποιείς τα πράγματα!

Θα ήταν ψέματα να πεις πως δεν ανησυχείς με την πτώση του μωρού σου με το κεφάλι ή αν το χάσεις κάπου μέσα στο πλήθος. Είτε είσαι μητέρα, είτε πρόκειται να γίνεις, έχεις μέσα σου αρκετούς φόβους που ποτέ δεν θα τους ξεπεράσεις! Και ενώ ορισμένοι από αυτούς τους φόβους είναι εντελώς δικαιολογημένοι, άλλοι είναι απλώς αποτέλεσμα ανάγνωσης πολλών ιατρικών ιστοσελίδων, πολλών εκπομπών ή προβολής… εγκληματικών ταινιών.

Παρακάτω περιγράφουμε 11 φόβους που έχει κάθε γονέας για το παιδί του. Ηρέμησε όμως! Δεν είναι τόσο… τραγικά τα πράγματα:

 1. Δεν θα με αγαπάει:Ναι, θα υπάρχουν και στιγμές που θα μαλώνετε. Μπορεί και κάποια στιγμή να σου πει το παιδί σου ότι σε μισεί. Να είσαι σίγουρη όμως πως θα του περάσει και σε αγαπάει…
 2. Είναι πιο άρρωστο απ᾽ ότι πιστεύω: Το παιδί μας μπορεί απλά να έχει μια ίωση και εμείς να τα… φουσκώνουμε!
 3. Δεν θα μάθει ποτέ να κάνει την ανάγκη του στο γιο-γιο: Μπορεί να είναι μια… μπερδεμένη διαδικασία, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουν!
 4. Θα πέσει θύμα εκφοβισμού: Μήπως, όμως, είναι αυτός ο… νταής;
 5. Δεν θα κοιμηθώ ποτέ: Εντάξει μπορεί να πάρει λίγα χρόνια μέχρι να βρεις τον ύπνο σου πάλι. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως μόλις το παιδί σου φτάσει σε διψήφιο αριθμό ηλικίας, θα βρεις τον χαμένο σου ύπνο!
 6. Θα το χάσω: Αυτό είναι κάτι το οποίο ευχόμαστε να μην το ζήσει κανένας γονέας. Δυστυχώς κάποια στιγμή, ορισμένοι, έρχονται αντιμέτωποι με αυτό…
 7. Θα βρίσουν… πολύ: Σίγουρα κάποιες λέξεις θα είναι χιουμοριστικές, αλλά όχι πάντα!
 8. Δεν θα είσαι σε θέση να παρέχεις τα απαραίτητα: Ακόμα και αν οι εποχές είναι δύσκολες, πάντα θα βρίσκεις τρόπο να μην αφήσεις το παιδί σου να υποφέρει!
 9. Δεν θα είμαι σέξι όπως πριν: Συμβαίνει, αλλά είναι στο χέρι σου να επιστρέψεις στις παλιές σου… συνήθειες. Δοκίμασε νέες στάσεις, μεταμφιέσου, κάνε μασάζ στο σύντροφό σου…
 10. Μήπως μοιάσω στην μητέρα μου;: Εννοείται! Αυτό δεν είναι πάντα κακό.
 11. Δεν θα με αγαπάει: Ναι, θα υπάρχουν και στιγμές που θα μαλώνετε. Μπορεί και κάποια στιγμή να σου πει το παιδί σου ότι σε μισεί. Να είσαι σίγουρη όμως πως θα του περάσει και σε αγαπάει…

Πηγή: www.followme.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons