ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4 Ελληνικοί Λογαριασμοί στο Instagram που πρέπει να ακολουθήσεις!

Post by: 31/01/2019 0 comments

Το Instagram, μαζί με το pinterest, ανήκουν στα πλέον πιο επιτυχημένα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, δικαιολογημένα θα έλεγα, μιας που βασίζονται στην εικόνα, όπως και στη θεματική διαλογή – σας δίνουν δηλαδή τη δυνατότητα να φιλτράρετε το feed που βλέπετε βάσει του γούστου, της αρεσκείας σας και των trends που επιθυμείτε κάθε φορά να ακολουθείτε. Ειδικά το Instagram όμως, κατέχει το προνόμιο να συνοδεύει τις πλούσιες εικόνες του με πιο περιγραφικό κείμενο – και όλοι ξέρουμε πως ένα ενδιαφέρον, πρωτότυπο και έξυπνο description, προσθέτει επιπλέον πόντους στην ανάρτηση!

Μέσα στο χάος του Instagram λοιπόν, έχω επιλέξει και σας προτείνω 4 λογαριασμούς που ξεχωρίζουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Επίσης, είναι όλοι ελληνικοί! Ρίξτε μια ματιά στη λίστα και πράξτε αυτοβούλως με το Follow button!

1.Pelagie365
Follow: www.instagram.com/pelagie365
Ένας χαρούμενος κόσμος με καλλιγραφίες, έξυπνα motto, πρωτότυπα σχέδια, με την υπογραφή της Πελαζί! Όπως μου είπε η ίδια, το προφίλ αυτό δημιουργήθηκε για να δεσμεύσει κατά κάποιον τρόπο τον εαυτό της να εξασκηθεί σε αυτό το είδος ζωγραφικής γραμμάτων που λέγεται lettering (ελληνιστί εκείνη το αποκαλεί “λέττερειν”, γιατί δεν είναι ακριβώς καλλιγραφία, αλλά ούτε και ζωγραφική). Σε όλα αυτά τα 365 έργα που προσπαθεί να αναρτήσει, «το νόημα είναι να φτιάχνεις κάτι κάθε μέρα, με σκοπό να σου γίνει συνήθεια και να γίνεις καλύτερος». Αν αγαπάτε τα στυλό, τα μολύβια, τις έξυπνες ατάκες, το σχέδιο, τη μορφή των γραμμάτων, όπως και εγώ, το feed αυτό θα σας κινήσει σίγουρα το ενδιαφέρον!

 

2.Archaeostoryteller
Follow: www.instagram.com/archaeostoryteller
Να μια πρωτότυπη προσέγγιση της αρχαιολογίας. Ο δημιουργός της σελίδας, αυτοαποκαλείται Archaeologist / Archaeotrollist στο βιογραφικό του λογαριασμού και εντυπωσιάζει με τις αναρτήσεις του. Παρουσιάζει την αρχαιολογία στην pop εκδοχή της, μεταλαμπαδεύοντας περίφημες γνώσεις με τα πλέον σύγχρονα digital μέσα, σε ένα πιο ευρύ κοινό, με ανώδυνο τρόπο (εννοώντας, όχι βαρετό, όχι μακροσκελή, όχι μονότονο, μα γρήγορο – σε λίγα καρέ – έξυπνο και χιουμοριστικό). Όπως λέει και ο ίδιος, η σελίδα εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα δικό του τρόπο να μιλήσει για  την αρχαιολογία όπως τη βλέπει εκείνος «ιντριγκαδόρικη, εναγώνια, συγκινητική, μυστήρια, ζουμερή. Το χιούμορ, η ποπ κουλτούρα και οι αναφορές στο σήμερα βοηθούν στην ταύτιση, στην εκλαΐκευση (με την καλή έννοια) και στην καλύτερη πρόσληψη από τον αναγνώστη». Ο ευφυής Αρχαιολόγος (κατέχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό Αρχαιολογίας), επιδιώκει να αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την αρχαία κληρονομιά, ώστε να ανακαλύψει «πόσο επίκαιρη, φρέσκια και ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι, χωρίς τα στεγνά, ξύλινα στερεότυπα που υπάρχουν εν Ελλάδι για τον αρχαίο πολιτισμό. Η αρχαιότητα δεν είναι απλά ένα καρότο για να τραβήξει τουρίστες που μετά θα κάτσουν στην ταβέρνα και mission accomplished. Μπορεί να γίνει απολαυστική και για εμάς και κομμάτι και της δικής μας ζωής». Εμένα με έπεισε, εσάς;

 

3.Catsandgreece
Follow: www.instagram.com/catsandgreece
Αγαπάτε τις γάτες; Tην Ελλάδα; Tη φωτογραφία; Αν γνέψατε θετικά, τότε το πιο πιθανό είναι να ακολουθείτε ήδη αυτό το λογαριασμό. Ψιψίνες μικρές, μεγάλες, μονόχρωμες, πολύχρωμες, χαρούμενες, σκεπτικές, ονειροπόλες, σε πανέμορφα σημεία της χώρας μας (και όχι μόνο). Δε γίνεται να μη θαυμάσετε αυτή την ποικιλόμορφη σελίδα με μουστάκια. Η Ελένη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική, ξεκίνησε το λογαριασμό όταν έχασε το γάτο της, τον Nacho. Μια μέρα, καθώς χάζευε στο Instagram, ψάχνοντας διέξοδο από τη στεναχώρια της, βρήκε υπέροχες φωτογραφίες από αδέσποτες γάτες στην Ελλάδα και μάλιστα ότι δεν υπήρχε καν κάποια σελίδα που να αφιερώνει το σκοπό της σε αυτές, με το συγκεκριμένο concept. Έτσι, στις 2 Αυγούστου 2016, γεννήθηκε το @catsandgreece. «Χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου φωτογραφία από τον Nacho για το προφίλ (και είναι η ίδια μέχρι σήμερα!) Το @catsandgreece είχε θετική απόκριση, από όλο τον κόσμο, σχεδόν αμέσως. Τα πιο συχνά σχόλια ήταν “Ναι! Δύο από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα: γάτες και η Ελλάδα!”». Εγώ βρίσκω πως ο λογαριασμός αυτός πετυχαίνει 2 πράγματα: την ανάδειξη της ομορφιάς όλων των γωνιών της εθνικής γειτονιάς μας αλλά και την ενίσχυση του φιλοζωικού μας ενστίκτου. Αν μάλιστα αρέσκεστε να φωτογραφίζετε παρόμοια σκηνικά, μπορείτε να γίνετε ανάρτηση εδώ, αρκεί να χρησιμοποιήσετε το hashtag #catsandgreece. Νιάου!

 

4.Konservavintage
Follow: www.instagram.com/konservavintage
Μύκονος, Πάρος, Πλατεία Συντάγματος, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, σε vintage στιγμιότυπα, κοντά μας στο σήμερα, μέσα από τον ψηφιακό κόσμο του Instagram. Ένας κόσμος από άλλες δεκαετίες, μεταφέρεται στο σήμερα μέσα από την προσπάθεια αυτού του λογαριασμού, που μοιράζεται μαζί μας το πλούσιο φωτογραφικό υλικό φυλαγμένο από πραγματικούς συλλέκτες. Στη φωτογραφία, απεικονίζεται ο Πειραιάς, συγκεκριμένα η πλατεία Κοραή όπως υπήρξε στα ‘70s.  Πόλεις, νησιά, επαρχίες, μια άλλη Ελλάδα που μεσουράνησε στο παρελθόν, αναρτήσεις που ξυπνούν τη νοσταλγία. Νοσταλγήστε μαζί μου!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons