ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Αυτή είναι η ιστορία του μανό.

Post by: 16/03/2023 0 comments

Όσες μόδες και αν περάσουν, το μανικιούρ και πεντικιούρ αποτελούν μια όμορφη συνήθεια θηλυκότητας που δε θα καταργηθεί ποτέ. Πώς ξεκίνησε όμως; Διαβάστε 10+1 facts για το πώς μπήκε στη ζωή μας το μανό και έχει παραμείνει έως σήμερα!

 1. Tο βάψιμο των νυχιών ξεκίνησε πριν 5 χιλιετίες.
 2. Στην Ινδία, χρησιμοποιούσαν τη χένα για να βάψουν τα νύχια τους, ενώ στη Βαβυλώνα, χρυσά εργαλεία.
 3. Στην Κίνα, το χρώμα των νυχιών αποκάλυπτε την κοινωνική θέση κάποιου.
 4. Τρείς χιλιάδες χρόνια π.Χ., οι Κινέζοι, έφτιαχναν ένα μίγμα από αραβική γόμμα, ασπράδι αυγών, ζελατίνη και κερί μέλισσας, δημιουργώντας το πρώτο έγχρωμο μανό.
 5. Τα βερνίκια στην πρώτη τους εμφάνιση, φτιάχνονταν συνήθως από πολτοποιημένα πέταλα τριαντάφυλλων και ορχιδέας, ασπράδι αυγών και κερί μέλισσας και είχαν κόκκινο και μαύρο χρώμα.
 6. Το 600 π.Χ., κατά  τη βασιλεία της δυναστείας των Τσου, ο χρυσός και το ασήμι αποτελούσαν τα αυτοκρατορικά χρώματα στα νύχια.
 7. Αργότερα, τα χρώματα αυτά αντικαταστάθηκαν από το κόκκινο και το μαύρο. Η Κλεοπάτρα και η Νεφερτίτη αγαπούσαν το βαθυκόκκινο χρώμα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το κόκκινο χρώμα στα νύχια τους σαν ένδειξη ανώτερης κοινωνικής τάξης.
 8. Οι απλές γυναίκες της κοινωνίας χρησιμοποιούσαν πιο ήρεμα χρώματα για το μανικιούρ τους.
 9. Στην αρχαία Ρώμη και στην Αίγυπτο, οι στρατιωτικοί διοικητές, πριν ξεκινήσουν τις εκστρατείες τους, ζωγράφιζαν τα νύχια τους ασορτί με τα χείλη τους.
 10. Οι Ίνκας διακοσμούσαν τα νύχια τους με εικόνες αετών.
 11. Τα πρώτα βερνίκια νυχιών με τη μορφή περίπου που έχουν και σήμερα εμφανίστηκαν στην Αμερική το 1917 σε τόνους του ροζ – ξέφτιζαν όμως γρήγορα, ενώ το πρώτο γυαλιστερό μανό διαρκείας βγήκε στην αγορά το 1930.

Φωτό από: Las Estrellas

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons