ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

10 συγκινητικά ρητά για τη Μητέρα!

Post by: 12/05/2024 0 comments

Η μητρότητα: ένας θνητός θησαυρός! Δέκα ρητά ακολουθούν που την εξυμνούν και την περιγράφουν!

  1. Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, οπότε δημιούργησε τις μητέρες. Εβραϊκή παροιμία

Μόνο μια μητέρα μπορεί να τρέξει σε χιλιάδες σημεία, ακούραστα, γοργά, αν πρόκειται για τα παιδιά της. Ένας έκπτωτος άγγελος που θα μας αγαπάει για πάντα.

 

  1. Η καρδιά της μητέρας είναι μια βαθιά άβυσσος, στο κάτω μέρος της οποίας θα βρείτε πάντα τη συγχώρεση. Honore de Balzac

Μπορεί κάποιες φορές να μην καταλαβαίνουμε όλες τις πτυχές της. Ξέρουμε όμως πως κατά βάθος, το μόνο που βρίσκεται εκεί για εμάς  είναι η αποδοχή και η συγχώρεση.

 

  1.  Η μητρική αγάπη είναι το καύσιμο που ωθεί ένα συνηθισμένο άτομο, να καταφέρει το ακατόρθωτο. Μάριον Κ. Γκάρετι

Όταν πιστεύει εκείνη σε εμάς, έχουμε τη δύναμη να καταφέρουμε τα πάντα. Έχουμε τη μια και μοναδική ώθηση που χρειαζόμαστε.

 

  1. Όταν σταμάτησα να βλέπω τη μητέρα μου με τα μάτια του παιδιού, αντίκρισα τη γυναίκα που με βοήθησε να γεννήσω τον ίδιο μου τον εαυτό. Nancy Friday

Μεγαλώνοντας βλέπουμε την ολόκληρη εικόνα της. Είναι ένας άνθρωπος, σαν εμάς, απλά ιερότερος, η έμπνευσή μας για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

 

  1. Η μάνα μου με έμαθε να βαδίζω περήφανη σαν να μου ανήκει ο κόσμος όλος. Σοφία Λόρεν

Η αυτοπεποίθηση διδάσκεται – τις βάσεις τις δίνει η μάνα. Και αν τις λάβουμε, μπορούμε να γίνουμε κατακτητές από νωρίς.

 

  1. Μητέρα είναι αυτό το πρόσωπο που, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτα για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα. Τενέβα Τζόρνταν

Παραβολή για τη μητρική αυτοθυσία. Η μητέρα είναι ο μόνος άνθρωπος που αβίαστα στερείται τη δική της απόλαυση για να την παραχωρήσει στο παιδί της.

 

  1. Μητρότητα: όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί. Robert Browning

Η έκφραση της απόλυτης αγάπης άνευ όρων: από τη σύλληψή μας ως το θάνατο, η αγάπη της μητέρας μας ακολουθεί, μέχρι την αιωνιότητα.

 

  1. Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου. Οδυσσέας Ελύτης

Οι διδαχές της, το χάδι της, μια αγκαλιά, ένα κοίταγμα, δευτερόλεπτα μαζί της, είναι εικόνες που μας κρατούν ζωντανούς και όρθιους στις δύσκολες στιγμές.

 

  1. Ο θυμός της μάνας είναι σαν το ανοιξιάτικο χιόνι: πέφτει πολύ αλλά λιώνει γρήγορα. Ρώσικη παροιμία

Πόσο κρατάει ο θυμός της; Όσο κι αν τσακωθούμε με τη μητέρα μας, πάντα εκείνη μετράει τα δευτερόλεπτα μέχρι την επόμενη αγκαλιά μας.

 

  1. Κάθε γυναίκα καταλήγει να είναι σαν τη μητέρα της. Αυτό είναι η τραγωδία της. Κανένας άντρας δεν καταλήγει σαν τη μητέρα του. Αυτή είναι η δική του τραγωδία. Οscar Wilde

Έχω ακούσει πολλές κόρες να παραδέχονται πως έγιναν ακριβώς όπως οι μητέρες τους. Και το έχουν παραδεχτεί με μια γκριμάτσα αλλά στο τέλος με ένα γλυκό, νοσταλγικό χαμόγελο.

 

Φωτό από: Dispronat

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons