ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Ορεινή Κορινθία: Ιππεύοντας στη Λίμνη Στυμφαλία!

Post by: 27/01/2024 0 comments

Φτάστε στην κορυφή της Ζήρειας από τα μονοπάτια που θα ανακαλύψετε ή από τα σημαδεμένα. Από την διαδρομή σας θα γνωρίσετε το βουνό, θα διασχίσετε το ελατόδασος και αν είστε τυχεροί θα συναντήσετε διάφορα ζώα όπως αλεπούδες, ημιάγρια άλογα, αγελάδες, αλλά και φυσικές πηγές.

Δοκιμάστε τις ικανότητες σας στην ιππασία. Δίπλα από τα Τρίκαλα, στο Ρέθι Κορινθίας βρίσκεται το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας. Εξερευνήστε την περιοχή με τα μαγευτικά της μονοπάτια και απολαύστε την φύση και τα τοπία. Οι μικροί φίλοι της ιππασίας μπορούν να κάνουν βόλτα με πόνι υπό την καθοδήγηση των συνοδών που διαθέτει το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας.

Περπατήστε στη Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας που εκτείνεται ανάμεσα στη Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια. Παρουσιάζει μεγάλη βιοποικιλότητα και μαζί με το Όρος Κυλλήνης έχουν ενταχθεί στο “Natura 2000”, ως περιοχές ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος που χρήζουν προστασίας. Διασχίζοντάς την κοιλάδα ανάμεσα σε ρυάκια και αιωνόβια δέντρα, θα καταλήξετε στις πηγές του ποταμού Σύθα.

Κάντε το γύρο της Λίμνης Δόξας. Μέσα στη λίμνη είναι κτισμένο το εκκλησάκι του Άγιου Φανουρίου. Εκεί βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση το 1693, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων. Φτάσετε ως τη Μονή Αγίου Γεωργίου ή κατευθυνθείτε προς το χωριό του Φενεού. Προμηθευτείτε μέλι από του παραγωγούς που θα βρείτε στο δρομάκι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Ανακαλύψτε τα μυστήρια που κρύβει η Λίμνη Στυμφαλία, η οποία έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια) και το όρος Ολίγυρτος. Το βάθος της είναι περίπου 10 μέτρα, έχει γλυκό νερό και η έκτασή της απλώνεται σε 7.700 στρέμματα το χειμώνα και 3.500 στρέμματα το καλοκαίρι. Αποτελεί ένα από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου καθώς είναι καταφύγιο για 133 είδη προστατευόμενων πουλιών, απειλούμενων υπό εξαφάνιση και πολλών μεταναστευτικών πουλιών.

Ανάψτε ένα κερί στο Μοναστήρι Aγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας. Σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε γύρω στο 1400 όταν βρέθηκε σε κοντινή σπηλιά η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Βλασίου. Η Ιερά Μονή βρίσκεται λίγο μετά τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons