ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Καθαρά Δευτέρα στο Ναύπλιο!

Post by: 16/03/2024 0 comments

Φως, ήχος και χρώμα. Η πιο ρομαντική “γειτόνισσα” της πρωτεύουσας αποφάσισε πως θέλει για λίγο να μας κάνει να ξεχάσουμε την γκρίζα πραγματικότητα. Η ίδια η πόλη άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της αποπλάνησης.

Το Ναύπλιο απαιτεί να το περπατήσεις. Να βολτάρεις κάτω απ’ τους φοίνικες στον ωραιότερο παραθαλάσσιο πεζόδρομο της Ελλάδας, που ξεκινά απ’ το τέρμα της ακτής Μιαούλη και καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Να χαθείς στα στενά με τις τούρκικες κρήνες, τα πέτρινα αρχοντικά και τις χρωματιστές βουκαμβίλιες.

Να κοινωνήσεις τον κοσμοπολιτισμό του “Μεγάλου Δρόμου”, της πλακόστρωτης Βασιλέως Κωνσταντίνου ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά, βασιλικούς και γεράνια.

Να σκαρφαλώσεις 216 μέτρα πάνω απ’ τη θάλασσα, μετρώντας τους βενετσιάνικους προμαχώνες του παράξενου κάστρου του Παλαμηδιού που ακολουθεί την κλίση του λόφου πάνω απ’ το Ναύπλιο και να χαρείς τη θέα απ’ την πιο εντυπωσιακή βεράντα της πόλης.

Όταν κουραστείς, θα πιάσεις τραπέζι στα café της ακτής Μιαούλη, περιμένοντας να νυχτώσει για να δεις το Μπούρτζι – «νησί-φρούριο» στ’ αραβικά – ν’ ανάβει τα φώτα του και να καθρεφτίζεται στον Αργολικό Κόλπο.

Απαριθμούμε τις στιγμές που έχουμε περπατήσει στην Ωραία Πόλη: στα σοκάκια, πλάι στα φωτισμένα κτίρια, συντροφιά με το άρωμα από τα νυχτολούλουδα και τον ήχο του Αργολικού που ριγεί στο ελαφρύ ανοιξιάτικο αεράκι.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons