ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

5 Φθινοπωρινές πεζοπορίες στο Καρπενήσι!

Post by: 05/11/2022 0 comments

Τώρα που η φύση ντύνεται σε φλογερά πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα μας ξεσηκώνει και μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε και να θαυμάσουμε τα τερτίπια του φθινοπώρου. Ακολουθούν οι 5 αγαπημένες μας πεζοπορίες στο Καρπενήσι και τη γύρω περιοχή, για να μια απόδραση στη φύση.

Γοριανάδες

Σε πιο κοντινή απόσταση από το Καρπενήσι, βρίσκεται το χωριό Γοριανάδες από το οποίο ξεκινάει μία όμορφη διαδρομή, αρκετά εύκολη για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ξεκινήστε από την πλατεία του χωριού και πάρτε το δασικό μονοπάτι, που εκτείνεται προς τα δεξιά και ξεδιπλώνεται παράλληλα με το μικρό ποτάμι, πριν σας οδηγήσει τελικά προς το χωριό Κορυσχάδες. Στη διαδρομή εκτός από την πλούσια βλάστηση θα συνατήσετε και μικρές φυσικές πισίνες, που σχηματίζονται από το ρέμα και πέφτουν απαλά η μία πάνω στην άλλη.

Καρπενήσι

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η πεζοπορία, που ξεκινάει από το Καρπενήσι και φτάνει μέχρι το λόφο του Αγίου Δημητρίου. Ξεκινήστε κάνοντας μια περιήγηση στο Μουσείο Βουνού Καρπενησίου – το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα αφιερωμένο στα βουνά – περάστε από την πλατεία του Μάρκου Μπότσαρη με τις χαρακτηριστικές κρήνες και συνεχίστε την πεζοπορία στο τμήμα του Ε4, που φτάνει στον λόφο του Αγίου Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αφήστε τη ματιά σας να ανακαλύψει τα χωριά που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές και κρύβονται στις πυκνές φυλλωσιές και ξαποστάστε κάνοντας πικ νικ σε κάποια από τις ανοιχτωσιές που θα συναντήσετε,

Φαράγγι Μαύρης Σπηλιάς

Για μια αναδρομή πίσω στο παρελθόν, τότε που στα βουνά συνήθιζαν να κρύβονται κλέφτες και αρματολοί, κάντε την πεζοπορία που ξεκινάει από το χωριό Προυσός. Η διαδρομή περιλαμβάνει αρκετά εντυπωσιακά και ρομαντικά spots, όπως μια μικρή ξύλινη γέφυρα και ο καταρράκτης που χύνεται σε μια καταγάλανη πισίνα. Όλα αυτά, πριν φτάσετε στο φαράγγι, το οποίο οδηγεί στην Μαύρη Σπηλιά και δίνει μια ανατριχιαστική αίσθηση για τη ζωή των Κλεφταρματολών, κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας.

Μικρό Πάντα Βρέχει

Ελάτε στην πλατεία του χωριού Τόρνου, ενός μικρού χωριού περίπου μισή ώρα από το Καρπενήσι. Από εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, αλλά η αγαπημένη μας διαδρομή είναι αυτή που οδηγεί στο φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή είναι εύκολη και βατή, ενώ οι ομορφιές και η ποικιλομορφία που θα συνατήσετε είναι περισσότερο από εκπληκτικές. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 770 μέτρων και η διαδρομή κατηφορίζει από το χωριό προς το ρέμα, μέσα από ένα πυκνό δάσος με έλατα, για να καταλήξει τελικά στο φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει.

Κλαυσί

Ένα ακόμα εύκολο σχετικά μονοπάτι, ξεκινάει από το χωριό Κλαυσί, περίπου 9 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Ανακαλύψτε τη διαδρομή που ξεκινάει από τη γέφυρα και πηγαίνει παράλληλα με τη ροή του ποταμού. Μη χάσετε την ευκαιρία να φωτογραφίσετε το πέτρινο γεφύρι του Ξερολύκου, πριν ολοκληρώσετε τη διαδρομή, που φτάνει μέχρι το χωριό Κεφαλόβρυσο.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons