Διάφορα

Μηλιές: Ανοιξιάτικη απόδραση!

Post by: 23/03/2023 0 comments

Έντονα χρώματα, δεκάδες αποχρώσεις του πράσινου, του καφέ, του κόκκινου και του κίτρινου, πηλιορείτικα αρχοντικά, σπαρμένα εδώ κι εκεί πάνω στην πλαγιά ανάμεσα στα γάργαρα νερά που τρέχουν όλο το χρόνο. Και παντού, σε όποιο σημείο και αν σταθείς, απλώνεται μπροστά σου η θάλασσα και από πάνω της ο καταπράσινος όγκος του Πηλίου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Μαριαν📷🥀 (@r_annairam)

Στις Μηλιές η καλή ζωή αποκτά έναν από τους ορισμούς της. Καθαρός αέρας, ξυλόφουρνοι που δεν σβήνουν ποτέ, καμινάδες που στέλνουν το μήνυμα όσο μακριά μπορούν, παππούδες που ξέρουν να χαμογελούν στους ξένους, δραπέτες της πόλης που παράτησαν όλα και πήραν τα βουνά, μαγείρισσες που ξέρουν να φτιάχνουν την πιο νόστιμη μηλόπιτα του κόσμου, κελαρυστά νερά κάτω από χιλιόχρονα πλατάνια και έγνοιες που κατρακυλούν από τους γκρεμούς στη θάλασσα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Meletis (@meletisgeorge)

Εδώ, οι ντόπιοι μπορεί να σας εμπιστευτούν και το μυστικό για το πού βρίσκεται η σπηλιά του Κένταυρου, που στοιχειώνει τις πλαγιές του βουνού με τα ποδοβολητά του.

Εδώ, θα βρείτε μαγικά μαντζούνια μιας και στις πλαγιές φύονται βοτάνια που θεραπεύουν όλα τα κακά. Λένε πως στις Μηλιές συναντώνται τα 3/5 των θεραπευτικών βοτάνων όλου του πλανήτη.

Και πάνω από όλα, στις Μηλιές, έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε και πάλι παιδιά: θα κάνουμε τη διαδρομή ως τα Άνω Λεχώνια με τον θρυλικό Μουντζούρη, θα αγοράσουμε χειροποίητα παιδικά παιχνίδια από το μαγαζάκι του κυρίου Νικηφόρου,

Το Μήλο Κάτω από τη Μηλιά, θα γευτούμε τις φημισμένες πίτες του φούρνου Κόρμπα, θα παίξουμε επιτραπέζια συντροφιά με αφράτο κέικ στο Άννα, να ένα μήλο.

Από το χωριό των καλλιτεχνών θα αγναντεύουμε τη θάλασσα και θα επιστρέψουμε στην πόλη αλλιώτικοι. Με καθαρή ματιά και ξαλαφρωμένη ψυχή.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons