ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μήλα ψητά με ξηρούς καρπούς

Post by: 22/10/2016 0 comments

Απλά θεσπέσιος ο συνδυασμός ψητού μήλου, κανέλας και ξηρών καρπών. Τα σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια, και τα απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 6 μήλα ίδιου μεγέθους
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού πεκάν ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού σταφίδα
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 6 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου ή μηλίτη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής ένα ταψί.
  2. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος κάθε μήλου έτσι ώστε να στέκονται στο ταψί. Κόβουμε και τις κορυφές και αφαιρούμε το κέντρο και τα κουκούτσια τους. Τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς μαζί με τη μισή ζάχαρη και την κανέλα.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό κάθε μήλο και ολοκληρώνουμε με λίγο βούτυρο στην κορυφή. Ό, τι γέμιση περίσσεψε, την πασπαλίζουμε γύρω από τα μήλα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό του μήλου με την υπόλοιπη ζάχαρη. Απλώνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από αυτό το μείγμα πάνω από κάθε μήλο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο το ταψί.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
  7. Βάζουμε τα μήλα σε ρηχά μπολ, περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη έξτρα κανέλα.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons