ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κιμαδόπιτα με πράσο

Post by: 10/02/2018 0 comments

Μοσχομυρωδάτη κιμαδόπιτα με πράσα για το καθημερινό αλλά και για ένα πιο επίσημο τραπέζι. Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε φύλλα σφολιάτας και μια απλή αλλά πολύ νόστιμη γέμιση. Εσείς, εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 1 συσκευασία σφολιάτα
  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 πράσα
  • 150 γραμμάρια ανάμεικτα τυριά (φέτα, κεφαλογραβιέρα κ.ά.), χοντροτριμμένα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες. Τα ζεματάμε για 5-8 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο απλώνοντάς τον με σπάτουλα και διαλύοντας τους σβόλους. Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα, αλατοπίπερο και την πάπρικα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι η γέμιση να μείνει με ελάχιστα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με ελάχιστο ελαιόλαδο, αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και τη στρώνουμε. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και χαράζουμε σε κομμάτια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons