ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό παστέλι.

Post by: 03/10/2020 0 comments

Με λίγα και απλά υλικά φτιάχνουμε μέσα σε λίγη ώρα ένα αγαπημένο και υγιεινό σνακ. Σπιτικό παστέλι με μέλι και σουσάμι!

Υλικά (για 10 περίπου μερίδες)

  • 500 γραμμάρια σουσάμι
  • 500 γραμμάρια μέλι
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 6 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά, σε δόσεις, το σουσάμι σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην καεί.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Στη διάρκεια του βρασμού το ξαφρίζουμε.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο με ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό. Αν βυθιστεί σαν μια συμπαγής ελαστική μάζα είναι έτοιμο, αν είναι πολύ μαλακή ή διαλυθεί χρειάζεται ακόμα λίγο βράσιμο.
4. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και την βρέχουμε με το ανθόνερο. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα από την κατσαρόλα και με μια λαδωμένη σπάτουλα το απλώνουμε και το πιέζουμε  ώστε το πάχος του να είναι 1 εκατοστό περίπου. Το κόβουμε σε κομμάτια και το φυλάμε σε δροσερό μέρος βάζοντας λαδόκολλα ανάμεσα για να μην κολλήσουν.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons