Το ψάρι του καλοκαιριού, οικονομικό και πολύ υγιεινό, σε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό σαρδέλες μεγάλες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα για το σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι για το σερβίρισμα
- 2 καρδιές μαρουλιού για το σερβίρισμα
- 2 λεμόνια
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τις ψητές σαρδέλες σε μεγάλο πιάτο μαζί με τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα. Γαρνίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως καρδιές μαρουλιού, φέτες ντομάτας και ροδέλες κρεμμυδιού.
Πηγή: www.arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης