ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για τάρτα λαχανικών σε τραγανή σφολιάτα.

Post by: 03/06/2023 0 comments

Μία τάρτα απλή και με υπέροχη γεύση χάρη στο αφράτο φύλλο σφολιάτας  ό,τι πρέπει για το ανοιξιάτικο τραπέζι. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε  λεπτές φέτες
  • 1 μέτρια μακρόστενη μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 3/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα κόβοντας τα κομμάτια που περισσεύουν γύρω-γύρω. Την πατάμε με τα δάχτυλά μας ώστε να εφαρμόσει καλά παντού, τρυπάμε καλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι, βάζουμε μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλα και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι ξερά φασόλια.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια, αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  3. Στο μεταξύ σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  4. Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα τη μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, το βασιλικό, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και τη ντομάτα. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος μαζί με πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons