ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Post by: 17/04/2021 0 comments

Εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα μια απλή αλλά και πολύ λαχταριστή και χορταστική μακαρονάδα με μανιτάρια σε λευκή σάλτσα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες ή φετουτσίνι
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1 ½  φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι. Το αφαιρούμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσέχοντας να μείνουν αλ ντέντε.
  3. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα: στο τηγάνι που καβουρδίσαμε το κουκουνάρι προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις και να δέσει. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι, ανακατεύουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κουκουνάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons