ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ριζότο με μανιτάρια στο φούρνο.

Post by: 11/03/2023 0 comments

Ένα ζεστό, κρεμώδες ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και παρμεζάνα είναι ό,τι καλύτερο τις χειμωνιάτικες μέρες. Η κλασική μέθοδος μαγειρέματος θέλει ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Γίνεται όμως και στο φούρνο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και άγχος. Δοκιμάστε το!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 25 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα από θυμάρι συν έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα συν έξτρα φλούδες για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μανιτάρια σε 425 ml βραστό νερό να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε κρατώντας το υγρό και τα ψιλοκόβουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς βάζοντας μέσα και ένα κεραμικό ταψί με καπάκι να ζεσταθεί.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το θυμάρι και το ρύζι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά. Τέλος ρίχνουμε το υγρό από τα μανιτάρια, αφού το έχουμε σουρώσει, το ζωμό λαχανικών, το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ζεστό κεραμικό σκεύος. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και το υγρό να έχει απορροφηθεί. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ελέγχουμε για αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και με το επιπλέον θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons