ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πίτσα με φρέσκα σύκα, ρικότα και μέλι.

Post by: 03/09/2022 0 comments

Χορταστικά, σαρκώδη και με υπέροχη γλυκιά γεύση, τα σύκα μάς αρέσουν ωμά, σε σαλάτες και σε επιδόρπια. Ωστόσο, με λίγη φαντασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα φρέσκα σύκα της εποχής με πολλούς τρόπους και σε ιδιαίτερους συνδυασμούς. Εμείς, δοκιμάσαμε μια πρωτότυπη πίτσα με σύκα, τυρί ρικότα, θυμάρι και μέλι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 300 γραμμάρια ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 6 σύκα, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη (ίσως δεν χρειάζεται όλο το νερό). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ελαστική, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Την τοποθετούμε σε  ένα μεγάλο, ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ με τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 6 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε πάλι για 1-2 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλουμε.
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ώστε να γίνει λεπτό. Μοιράζουμε το τυρί στις πίτσες, σκορπίζουμε από πάνω το θυμάρι, τα σύκα και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι η πίτσα να γίνει χρυσή και τραγανή. Περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons